Златаровци отново работят по приоритетни Национални програми

Десетокласниците от Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ гр. Кърджали работят през учебната 2019 – 2020 г. по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Културните институции като образователна среда“. Основната цел на програмата е осигуряване условия за равен достъп до училищното образование и повишаване качеството на образователния процес. Конкретната цел, която се преследва, е осигуряване на възможности за използване на културните институции като образователна среда.

В учебните часове по история и цивилизации младите златаровци посетиха Археологическия комплекс „Перперикон“ и Регионалния исторически музей -  гр. Кърджали, където учениците придобиха умения да идентифицират български селища, създадени през Праисторическата епоха и Античността. Работата по тази Национална програма, модул „Културните институции като образователна среда“ дава възможност на учениците да откриват и представят паметници на тракийската, елинската и римската култура в България. Предстоят още такива часове, които учениците от гимназията ще проведат в музея и в театъра.

Участието в подобни образователни начинания допринася не само за повишаване на знанията и уменията в дадената област, но и емоционално обогатява участниците в проекта. Създават се връзки и контакти, които мотивират учениците да участват и в други програми.

Това съобщиха от ръководството на професионалната гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини