13 °C

Руски сайт печели на гърба на малката Ева от Асеновград

Всички които са превели пари са били подведени

За скандална злоупотреба с набиране на средства за лечение на болно дете от Асеновград съобщи Нова ТВ. 5-годишната Ева и родителите й са станали жертви на подла измама. Потърпевшите твърдят, че руски сайт за благотворителност е откраднал снимките на болната им дъщеря с цел набиране на средства от хора по цял свят.

Пред Нова ТВ родителите обясняват, че представената в сайта история е фалшифицирана, а всички, които са превели пари, са били подведени. Сумите отивали по сметки на руски гражданин, а не в семейството на болното дете от България.

За измамата семейството разбрало преди два дни от своя близка. Самоличността на детето обаче била променена. Там Ева Чолакова е представена с руското име Маша Кузловска. "Всичко е фалшифицирано - документите, личните данни и експертизите”, разказва бащата Евелин Чолаков.

В съобщението на руския сайт е споменато, че детето, което се нуждае от средства, в момента се лекува в Южна Корея. 5-годишната Ева обаче е с родителите си в Германи, където й е направена трансплантация на стволови клетки.

Родителите многократно опитвали да се свържат с руския сайт „Милосърдие“, регистриран в Екатеринбург, но ударили на камък. Техни близки също не успели. Екип на Нова ТВ също е опитал, но сайтът за България вече е блокиран, а на телефона в Русия никой не отговаря. 

"Ще направим всичко възможно да сигнализираме властите да се задействат и да открият откъде идват тези измами", категорична е майката Емилия.

Проверка на Нова ТВ е установила, че сметката е на името на руски гражданин и до момента в нея са събрани над 2,1 млн. рубли.

Повече за случая можете да видите във видеото.

Източник: http://nova.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини