Конгресът гласува разследването за импийчмънт на Тръмп

Камарата на представителите на американския Конгрес ще гласува през тази седмица за утвърждаване на разследването за импийчмънт срещу президента Донлад Тръмп - демократите продължават с официален вот, след като първоначално възразяваха срещу процедурата, предаде CNN.

Тази стъпка се предприема в отговор на твърденията на Белия дом и републиканците в Конгреса, че разследването за импийчмънт не е законно, тъй като не е получило официална санкция.

Гласуването ще се състои в четвъртък.

По-рано републиканците атакуваха законността на разследването за импийчмънт в съда.

През миналата седмица съдията Берил Хауъл от федералния съд във Вашингтон постанови, че Камарата на представителите не е задължена да приема формално решение, за да започне процедурата, и че разследването е законно.

Съдията задължи министерството на правосъдието да предостави на Конгреса пълния доклад от разследването на спецпрокурора Робърт Мълър по руската намеса в американската политическа система.

Председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси определи решението на съда като "още един удар срещу опитите на президента Тръмп да се постави над закона".

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини