С решение на правителството Дани Каназирева е новият областен управител на Пловдив

Правителството прие решение за освобождаване на Здравко Димитров от длъжността областен управител на област Пловдив, считано от 11 ноември 2019 г. От тази дата на поста се назначава Дани Каназирева, която към момента е общински съветник в Пловдив.

Дани Каназирева е родена на 16 януари 1979 г. Завършила е "Право" в ПУ "Паисий Хилендарски". Има специализации по "Британско право и право на Европейския съюз" в Кеймбридж, "Корпоративно управление и ценни книжа" и "Патентно право". Доктор по Конституционно право с дисертация "Местната власт в условия на членство на Българишя в ЕС". През 2014 г. е специализирала в САЩ по програма "Младите лидери на българия", компонент "Обучение за млади професионалисти в сферата на правосъдието", организирано от Фондация "Америка за България". В политическия живот на страната влиза отпреди над 10 години. В началото на 2011 г. основава политическа партия "Съюз за Пловдив" и става неин председател. Същата година се кандидатира за кмет на Пловдив. До момента е общински съветник и председател на групата общински съветници от "Съюз за Пловдив".

На 27 октомври екзитполът я постави на второ място след края на изборния ден, но паралелното преброяване показа, че на балотаж с кандидата на ГЕРБ Здравко Димитров отива Славчо Атанасов. Атанасов събира 16,15% от вота, докато Каназирева бе с 11,32%.

Сега Каназирева ще седне в овакантения от Здравко Димитров стол на областен управител на Пловдив. Димитров бе избран за кмет на община Пловдив на втори тур с 57.32%.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Пе
    Пейо
    6 -1
    21:57, 6 ное 2019
    Кариеристка от свръхвисока категория
  • 2
    Na
    NASA
    5 -1
    00:49, 7 ное 2019
    Като чета какви дипломи, квалификации, дисертации, докторантури и стажове има свят ми се зави. Да и завидят професорите по на 70+ дето още не са я стигнали. То направо съмнително.
    Сигурно е и майка на 5 деца от 5 различни комтинента дето е обикаляла.
  • 3
  • 4
    За
    ЗАВИСТ
    0 0
    22:27, 9 ное 2019
    Как коментирате човек, когото не познавате?! Пейо и NASA, сигурно много завиждате. Да се пукнете от завист, дано! Жената напълно си е заслужила поста.
Последни новини