Откриха паметник на Капитан Петко войвода на границата с Гърция

    Паметник на Капитан Петко войвода бе открит днес на едноименния контролно-пропускателен пункт с Гърция.
    Инициативата е дело на Съюза на тракийските дружества в България и Община Свиленград.

    На церемонията присъстваха вицепрезидентът на България Илияна Йотова, председателят на Съюза на тракийските дружества в България Красимир Премянов, областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, новият кмет на община Свиленград арх. Анастас Карчев, бившият градоначалник инж. Георги Манолов, генералният ни консул в Одрин Васил Вълчев.
    Паметникът е дело на скулптора Стою Тодоров. Той бе поставен край Свиленград, след като Съюзът на тракийските дружества се свързва с ръководството на града след решение на Столичната община да направи нова алея на героите в Борисовата градина и да дари монумента. Община Свиленград веднага осигури терен, така че паметникът да бъде поставен на КПП „Капитан Петко войвода“. Идеята е погледът на защитника на Тракия да бъде първото нещо, което ще посреща всички, които влизат в страната ни от Гърция.
    На церемонията присъстваха представители на тракийските дружества в България, потомци на тракийски преселници и много граждани.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (32)

    • 1
      Ка
      Караджов
      11 -8
      15:00, 16 ное 2019
      Тоя Колев присъствал ли е на откриването. Същият, който преди 2 дни плюеше по Капитана и бръщолевише откровени лъжи. Соросово мекере.
      • Къ
        Кърдж Али
        5 -16
        16:35, 16 ное 2019
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • Ко
        Колев
        6 -6
        17:09, 16 ное 2019
        За кое съм излъгал бе, заблуден т******р? Кажи! За кое? Ти и такива като теб, сте лъгани и осакатявани половин век, но не го проумявате.
    • 2
      Ко
      Колев
      8 -12
      17:28, 16 ное 2019
      Този голям патриот - Петко Киряков, се обявява про... Виж коментара
    • 3
      Да
      данко хаирсъзина
      7 -6
      17:58, 16 ное 2019
      Колич ти вероятно сега щеше да си Коляз или КОЛѝООЛу ама ти се размина благодарение на АЛЕКСАНДЪР втори Ти щеше да си обрязано ГОВЕДО но ти се размина
      • Ко
        Колев
        5 -8
        18:19, 16 ное 2019
        Това са ви вкарали в празните глави и си го повтаряте като развален грамофон. Чувствате се значими, след като знаете какво щяло да стане. Брееей ! ... Ами то тогава и Левски, който и дума не давал да се каже, да идват тук, да ни освобождават руснаците, ами и той тогава искал така... вероятно да се казва по друг начин. Що сте толкова прости бе ?
      • Ко
        Колев
        4 -6
        18:30, 16 ное 2019
        Като ще си говорим, какво вероятно би станало, на теб и на такива като теб, Левски би дошъл и лично би ти отрязал чепките. Ако не знаеш на какво са викали чепки, ще ти кажа.
      • 🇧🇬
        🇧🇬
        4 -5
        20:07, 16 ное 2019
        Данчо..Харсъзинооо.........Караджов!!!!
        Знаете ли, че нищо не знаете?!?!
        Не сте помияри.... Вие сте каймака на помията...
        Къде беше Петко войвода по време на окървавеното Априлско въстание!?...... Къде беше вашият герой по време на героичната Шипченска епопея.... Криеше се като мустакат плъх в Русия и получаваше инструкции.....
        Защо вашия,, герой" беше против Съединението и Независимостта на България?!??!......(придобивайки рубли и руски имоти)....
        Защо участваше в метежи и опити за преврати срещу всички български
        независими и патриотични правителства... Защо опита преврат срещу Стамболов-- реформатора, патриота, приемник на Васил Левски...?!?!?
        Защо нещастници, като Красимир Премянов - - син и племенник на партизани главорези, изкормвали живи хора и окачващи вътрешностите им по оградите, са изразителни на организации, като тракийското дружество и др. ?!?!?!?
        Проветрете си мозъците от комунистически лъжи и престанете да рецитирате наизустени опорки, а се научете да разсъждавате логично на базата на фактологията, не на пропагандата.
        Ама при вас едва ли ще е възможно...
        Да ви е_б_а слънчасалите бузлуджанци !!!!
        ХА ха ха ха ха ха
      • До
        до колев
        4 -4
        20:10, 16 ное 2019
        А искал ли е Левски да бъдем освободени от Англия например? Щом говориш с категориите искал - не искал, отговори искал ли е. Ти още малко ще изкараш, че Левски е мразел и Путин. Колев, ти си силно политизиран, защото боравиш само със 100% черно или бяло. Нещата не са толкова елементарни , Колев.
      • До
        до BG
        1 -1
        05:46, 17 ное 2019
        Къде беше Стамболов по време на шипченската епопея?
    • 4
      До
      До Колев
      6 -4
      20:03, 16 ное 2019
      Тези глупости, които си чел и са в главата ти русофобска, са писани от несъстояли се ОСВОБОДИТЕЛИ. Те не могат да простят на Русия това, че им отне славата. Те по 3 пъти на вечер в румънските кръчми освобождаваха България , а накрая славата отиде в Русия. Готвеха си и в България, но само на приказки. Колко от тях бяха готови на саможертва? Какво щяха да постигнат, ако не беше намесата на Русия? И когато свободата стана факт, те се почувсваха ограбени от руския цар и намразиха Русия. Защо Стамболов не загина като Ботев бе, Колев. Ти сигурно презираш и Ботев заради неговия Манифест. Кажи си мъката директно, не рови костите на умрелите. Или чепика те стяга в несъстоялия се еднополюсен свят с жандарм САЩ. Ами не се състоя защото Русия не го позволи, защото Русия излъчи лидер като Путин и защото руските военни технологии са с 1 поколение напред. Колев, примирявай се с реалноста, не си коси нервите. Тези като теб рано пиха шампанското на победителите и сега ще трябва да го повръщат.
      • Ко
        Колев
        5 -3
        20:27, 16 ное 2019
        Теб пък какъв САЩ те гони бе, идиот!
    • 5
      Ко
      Колев
      4 -5
      20:04, 16 ное 2019
      Пръв приятел на Димитър Общи е твоят любименец Петко-капитана . За тези, които не знаят кой е Димитър Общи, ще кажа: Най- големия предател в българската история...Та Петко и Общи, след като Гарибалди е тежко ранен, бягат на секундата, въпреки че са добре платени, като наемници към неговата гвардия.....Кажи бе!
    • 6
      Ко
      Колев
      4 -4
      20:09, 16 ное 2019
      Защо не пишеш бе, идоит?! Айде, защитавай истината!
    • 7
      Ко
      Колев
      4 -4
      20:13, 16 ное 2019
      Чакам да кажеш за кое лъжа и кое не вярно!
    • 8
      Ко
      Колев
      4 -4
      20:20, 16 ное 2019
      Да не би да казваш, че Малък Петко, побратимият на Петко Войвода, не е работил като заптие? Веднага след хайдутлука постъпва на работа, като такъв.... Пак ли лъжа?
    • 9
      Ха
      Хасковлия
      9 -1
      21:29, 16 ное 2019
      Абе Колев...ти ли се намери най-големия поборник и родолюбец.
      Петко Каракирков има неоспорими заслуги в борбата и закрилата на българите в беломорска Тракия и Родопите. Това, че е бил русофил не означава нищо...ама нищо. Кой си ти, че да го съдиш?
      Слава на героя!
      А ти ...дьонме с дьонме...какво си направил ти?
      • Ко
        Колев
        2 -6
        21:49, 16 ное 2019
        Ти пък, кой си, че да съдиш цялата идеология на Ле... Виж коментара
      • Ха
        Хасковлия
        8 -1
        21:58, 16 ное 2019
        Аз съм от онези българи, които учат децата и внуците си да обичат България и да почитат тези, които са се борили за нея и за българите...и да не обръщат внимание на внушенията на отрепки и отцеругатели.
      • Ко
        Колев
        1 -5
        22:29, 16 ное 2019
        Ами ти, Хасковлия, научи ги да разбират какво е ис... Виж коментара
      • Ха
        Хасковлия
        6 -1
        22:55, 16 ное 2019
        Точно това ги уча.
        Че всички имаме кривици, но България и българите са най-важни.
        А боклуци, които хулят истински герои заслужават калъча...по мое скромно мнение...на това ги уча..
    • 10
      До
      До Колев
      7 -2
      06:02, 17 ное 2019
      Колев, твоите лъжи си ги дръж за себе си. Това, че си чел нещо някъде си и ни го разказваш, правейки се на много грамотен, не означава, че ни поднасяш истината. Както виждаш други пък поднасят друга истина, отричаща твоята. Защо трябва да вярвам на твоята истина. Ето изминаха 30 г от 10 ноември и вече съществуват стотици истини за него. Една от тях е истината на Иван Костов, Филип Димитров и Иво Инжев. Но аз съм свидетел на този преход и не приемам тяхната истина за него. Та кажи си това , което си назубрил, но не го натрапвай като абсолютна истина. Едва ли си по святнат от Николай Хайтов по тоя въпрос, защото щяхме да те знаем кой си. А сега си един никакъвец, който се плюнчи. Имаш право на това, но за мен твоите брътвежи ги оставям без внимание. Явно си болен русофоб и американофил.
      • Де
        Демирев
        2 -1
        11:08, 17 ное 2019
        Този е от тези болните русофоби като Соломон Паси.
    • 11
      Ко
      Колев
      1 -2
      17:49, 17 ное 2019
      Русофилството представлява тежка форма на психично разстройство, причинено от масирано, пропагандна облъчване, дълбоко историческо невежество и пълна политическа неграмотност. Придружено е от болезнена хронична непоносимост към истината и се проявява под формата на перманентно предателство в полза на Русия. Лечение не съществува.
      • Ха
        Хасковлия
        1 0
        17:59, 17 ное 2019
        Погледна ли под леглото за Путин и ГРУ?..а?.страх майкаа
        Толкова си зле, че нямам думи...
      • Кю
        Кюмуров
        1 -1
        17:59, 17 ное 2019
        Колев,и ти си в това състояние. И за теб няма лечение. И ти си тежко болен, но от русофобия.
      • Ко
        Колев
        0 -2
        18:36, 17 ное 2019
        Ееей! Много сте организирани бе! В една и съща минута, два коментара, бреей! Но, щом казвате, че... "и аз съм бил болен", значи признавате, че вие сте болни. Знам, че такива сте все още много, но бъдете сигурни!... намалявате бързо. Хората, вече могат да научават всичко и да виждат и усещат, кое е вярно и кое не. Колкото си искате си обичайте Русия на Путин или на Александър , ако щете и Пол Пот си обичайте ... и Ким Чен Ун си обичайте... Това си е ваша работа, но преценявайте по- обективно истината!... На вас, истината ви пречи, кара ви да изпитвате душевна болка.
      • До
        до Колев
        1 -1
        18:58, 17 ное 2019
        Кое не е вярно бе, Колев? Това , че САЩ разсипаха Сирия, Либия, Ирак, Афганистан.
    • 12
      До
      До Колев
      1 -1
      18:50, 17 ное 2019
      Кой те е определил да си изразител на истината? И защо смяташ , че истина е това, което ти говориш? Ти си увреден мозък. Ти си черно бял телевизор, а светът е цветен.
      • Ко
        Колев
        2 -2
        19:13, 17 ное 2019
        Не аз съм определил истината бе невежа! Всичко това го пише черно на бяло в стотици документи, писма, договори. Вие, дори не си правите труда да проверите дали е така. След като не ви харесва, значи е лъжа. Ами аз какво да ви направя повече, освен това да ви ограмотявам, след като нищо не знаете.... И стига сте подскачали като кокошки!
      • Ха
        Хасковлия
        2 -2
        21:33, 17 ное 2019
        Колев, хюмнета като теб винаги са били на бунището на историята.
        Ти и тебе подобните българомразци (Инджев, Коритаров, Паси и тн.) ви чака забвение...
    • 13
      До
      До Колев
      3 0
      20:44, 19 ное 2019
      Колев, вижда се, че си умно момче и си чел, както и че си наясно с темата, по която пишеш. Едно не ми е ясно - Защо си хабиш личното си време и енергия да образоваш плебса? Няма как да спечелиш спор с радиото или кръчмарски патриот. То е като да се бориш с прасе в кочината му. Дори да победиш накрая ти ще си целият в кал и *****, а прасето ще е доволно.
      Хайде коментар и от мен. Не ми пука, че ще ми нацъкате минусите.
      Бай Петко Киряков а.к.а Капитан Петко войвода е бил руски агент. За заслугите си към Русия получава почетно звание капитан, пожизнена пенсия и малко имение в Русия. По - късно го продава, тъй като му било трудно да го управлява от България. Е, ей тука му е била и грешката на бай ви Петко. Че не е отишъл да си гледа старините на спокойствие, а е останал тука да вдига русофилски бунтове. Стамболов, че е бил сатрап - бил е. Но не защото е бил маниак - убиец, като някой африкански диктатори, примерно. А защото историята му отрежда да вземе едни тежки и за самия него решения. Съдбата на младата българска държава е била заложена на карта. Стамболов е разговарял лично с всеки един, че милост няма да има за никого. Една много голяма част от екзекутираните са му били приятели и съратници от времето преди Освобождението. Дори е плакал заедно с майката на Олимпий Панов. На колцина от вас са известни тези факти? Това не е секретна информация. Пише си го в книгите.
      И спрете с това деление на русофили и русофоби. Това са неща отпреди 120 г. Както беше казал Цар Борис - Генералите ми се германофили, министрите - англофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил...
      Опитайте се да бъдете българофили. Като сте такива хайдути, поборници, патриоти - вдигнете се на един бунт. По форумите сте голямата работа, ама ви управляват бойковци, станишевци, делянчовци...
      Толкоз.
    Последни новини