Кметът на Ардино настоява за спешен ремонт на пътя за Кърджали

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан направи официално искане до Министъра на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова и председателя на  Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски за извършване на цялостна реконструкция и рехабилитация на републиканския път Кърджали – Ардино – Смолян в участъка от град Кърджали до изхода на град Ардино. В него той посочва, че вследствие на влиянието на метереологичните фактори продължава пропадането на насипи и откоси, компрометиране на подпорни стени и водостоци, улягане и разрушаване на пътната настилка.

„Лошото състояние на републиканския пътзатруднява движението на пътни превозни средства и продължава да създава предпоставки за пътно-транспортни произшествия. Надяваме се, че в Бюджета за 2020 година ще бъдат предвидени необходимите финансови средства за разрешаване на проблема, като разчитаме на Вашата компетентност и положително отношение“, се казва в писмото.

Пътят е основна пътна връзка не само за населението на община Ардино, но и за общините Баните, Неделино, Мадан, Рудозем, Смолян.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини