Най-ароматното кафе и най-здравословният хляб в света – на витрина в Хасково

    Най-ароматните видове кафе, които могат да се намерят на световните витрини и уникалният здравословен безглутенов хляб, разработен от хасковски майстори, ще са запазената марка на новото заведение, което отвори врати в Хасково на бул. „България“ 142, до съда.

    То е от типа bar & bakery. Но освен с ароматно кафе и изкушаващи видове хляб от фурната си, инвеститорът – Веселин Илчев, е решил да поглези клиентите си и с витрина със сладки изкушения. Торти, баклави, кремове, са приятният привкус към деня.

    От днес заведението посреща с отворени врати клиентите си, които пък с охота опитаха още на закуска тапаси безглутенов хляб, замесен с квас, със зехтин и маслинова паста.

    Над 17 вида хляб за всяко предпочитание могат да намерят хасковлии в новата пекарна-диетичен, селски, със сусам, пълнозърнест, черен, чобата с различно съдържание, и още, и още… Абсолютно е гарантирано качеството на продуктите, тъй като това е вторият обект от веригата, след този в комплекс „Веспрем“, който отваря врати в рамките само на три месеца. Името ѝ обаче остава все още неразкрито от собственика, тъй като се очаква да излезе запазената марка на фирмата и продуктите.

    Като в типично bar & bakery заведение и тук скоро клиентите ще бъдат обслужвани не само на витрина, но ще могат да поседнат и да вземат глътка въздух от забързания ден с глътка ароматно и прекрасно кафе.

    Най-голямата изненада за ценителите и най-екстравагантните посетители ще е предлагането на най-ароматното и най-скъпо кафе в света. Уникалният вкус и ароматът на Kopi Luwak се прослави в много държави по света, както и в България. То е скъпо удоволствие за истинските ценители на кафе, защото притежава тежък аромат с нотки на карамел и шоколад.

    Екзотичната топла напитка е изключително усещане за сетивата, но и добиването на кафените зърна е не по-малка екзотика. Те се събират от изпражненията на циветите. Самата обработка на зърната става в храносмилателния тракт на бозайника, който се храни с червените плодчета на кафето, като подбира само най-зрелите от тях.

    Уникалната комбинация от ензими в стомаха на животното разрушава протеините, които придават на кафето типичния горчив вкус, а ферментационните процеси създават неповторимия аромат на кафето.

    Предстои разрастване на веригата и в други градове на страната, съобщи Веселин Илчев. Още три локации в Хасково вече са набелязани. Със съдружници той работи и в Пловдив, имат намерение да се развиват  и в Европа.

    А за безглутеновия хляб, който е специална разработка на фурната в Хасково, вече са се интересували две световни фирми за хлебни изделия. Предстои пакетирането му и пускането му и в магазинната мрежа.

    След различните видове хляб, това, което предстои, като предложение на витрината на заведението на бул. „България“ 142, са сладки бисквити и сандвичи – новите разработки на пекарната. Те ще бъдат скоро предлагани в обекта, посочи собственикът му. Така че очаквайте продължение в изненадите…

    Платена публикация

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Последни новини