Почетен плакет "Асеновград" за поетесата Катя Рускова

    Асеновградската поетеса Катя Рускова отпразнува своята 80-та годишнина с представяне на втората си стихосбирка „Душата ми е птица”. На премиерата в Градска библиотека „Паисий Хилендарски” присъстваха близки, приятели и колеги от МБАЛ-Асеновград, където тя е работила дълги години. Сред официалните гости бяха кметът Христо Грудев, писателят, поет, краевед и специалист по вътрешни болести д-р Никола Тодоров, д-р Анилена Шикерова, художникът Тихомир Панайотов и Николина – внучка на поетесата.

    Кметът Грудев удостои поетесата с Почетен плакет "Асеновград" за изключителния й принос към културата и творчеството в града ни.

    Книгата излиза от печат със съдействието на Община Асеновград. Състои се от три тематични раздела – "Асеновград", "Родопа" и "Моят живот", като творбите за родната планина са 22 на брой. Сред тях са "Родопско утро", "Райковски ливади", "Родопски китеник", "Орфееви скали" и др.

    Катя Рускова е родена в Асеновград. По професия е медицинска сестра, а по душа е поет, който лекува с перо, вдъхновено от красотата на майката природа. Стиховете й са изпълнени с ведрина, вдъхновение и преклонение пред красотата на природата. С точен поетичен изказ тя одухотворява най-великото творение, вдъхвайки ни радост и упование.

    Стихосбирката "Душата ми е птица" е посветена на съпруга й.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Са
      самоил
      0 0
      15:11, 22 ное 2019
      Кмета Д-р Христо Грудев... като и другите доктори
      • Ма
        Ма
        0 0
        15:17, 22 ное 2019
        На никой не му пука д-р ли е инж. ли е или доц. Той е на изборна длъжност и като такъв си е кмет с име. Д-р в като иде да лекува хората. Останалото е суета и самолюбие.
    • 2
      Са
      самоил
      0 0
      17:27, 23 ное 2019
      Въпрос на образование. Човек е известен и с това в обществото. А, че е имал куража и подкрепата, да се яви и да бъде избран, то е следствие на всичко това.
    Последни новини