Жени в родопско село готвят благотворително за сираци

Жени от рудоземското село Чепинци се включват в инициативата на социалния отдел на Главно мюфтийство „Седмица на сираците“, който вече 8-ма година подпомага сираци в цялата страна. Чрез събраните средства от „Седмица на сираците“ през 2018 година е оказана ежемесечна помощ в размер на 60 лв. на 317 деца.

Кампанията „Седмица на сираците“ 2019, ще се проведе в периода 25.11 – 1.12.2019 и няколко жени от село Чепинци, в сътрудничество с кулинарната фейсбук група „В кухнята на Меди“, организират кулинарен базар.

Базарът ще се състои на 25.11.2019 от 9:30 часа под навеса на бившия ресторант "Хавай" в центъра на  село Чепинци. Желаещите да се включат с гозби, могат да ги занесат в подходящ за продажба вид - сладко или солено печиво или друг вид храна без посуда - на място, в бившия ресторант "Хавай", в централната джамия или в НЧ „Нов живот“.

Храната ще се приема още от 7:30 часа сутринта, а базарът ще продължи, до изчерпване на подготвените гозби. В подкрепа на кампанията през следващата седмица ще бъдат оставени и кутии в магазинната мрежа на селото, допълват организаторите.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини