Пет неща, които дори милионерите трудно могат да си позволят

Да си милионер не означава, че можеш да си позволиш всякакъв лукс. Хората със състояние от няколко милиона може да успеят да си купят хубав мезонет или да си позволят частно училищно образование за децата си, но някои безспорни притежания, които се считат за статут на лукса - едва ли могат.

Благодарение на увеличените разходи за живот, 1 милион долара или дори няколко милиона, просто не са това, което бяха доскоро.

Трябва да имате милиони и милиони - или милиарди и милиарди, за да купите наистина всичко, което искате.
Дори 1 милиард долара не са това, което са били преди. 

За сравнение: Когато Forbes започва да прави класация на най-богатите американци през 1982 г., най-богатият човек в САЩ, Даниел Кийт Лудвиг има нетно състояние от 2 милиарда долара. Сега превъртете 37 години напред към класацията на Forbes за 2019 г. - нетно богтаство от 2 милиарда долара сега дори дори не ви дава място в списъка. 

Точно така: Най-богатият американец от 1982 г. дори не би попаднал в списъка на най-богатите американци днес. Вместо това всеки от 13-те души, които делят 400-то място, има нетно състояние от 2,1 милиарда долара.

Business Insider изброява пет неща, които само истински богатите - мултимилионери и милиардери - могат да си позволят и тези неща не са достъпни дори за обикновените милионери.

Вижте ги:

1. Суперяхта
Суперяхтите в крайна сметка струват много повече от многомилионната им цена на продажба.
Някои по-стари модели яхти с дължина около 80 фута може да се продават за шестцифрена сума, но най-вероятно една суперяхта ще струва поне няколко милиона.
Яхта от 84 фута, построена през 2002 г. и преоборудвана през 2015 г., например, може да струва 1,3 милиона долара, докато яхта 270 фута, построена през 2013 г., може да струва 132 милиона долара.

Но това е само началото. От заплатите на екипажа и разходите за докинга до разходите за гориво и поддръжка, собствениците могат да очакват да изразходват около 10% от покупната цена годишно за експлоатация и поддръжка на яхтата. Това е 1 милион долара годишно за суперяхта с цена от 10 милиона долара, въпреки че специфичните цени варират.

2. Частен самолет
Подобно на яхтите, частните самолети също струват много повече от тяхната (вече висока) покупна цена. 
Самолетът Gulfstream G650ER на Джеф Безос струва приблизително 65 милиона долара, а Марк Кюбан е похарчил 40 милиона долара за самолет Gulfstream V през 1999 г.
Но плащането на гориво, поддръжка и заплати на екипажа може да възлиза на повече от 1 милион долара годишно, казва Крис Баталиа, директор в Meridian Aviation на летището в Ню Джърси. 
Заплащането на пилотите е до 750 000 долара годишно, а таксите за хангар могат да се движат около 200 000 долара годишно.
"Да имаш самолет не е за милионери", казва Баталия. „Това е за момчета на стойност 50, 60, 100 милиона долара.“

3. Професионален спортен отбор
През 2014 г. Стив Балмър плати 2 милиарда долара за Лос Анджелис Клипърс, почти четири пъти по-висока цена от оценката на отбора по това време. 
Според Дарън Гитър от CNBC днес може да са необходими над 1 милиард долара, за да се купи отбор от NFL.

4. Домашен персонал на пълно работно време
Милионерите може да могат да наемат домашни помощници, но не и пълен състав на пълно работно време.
Дейвид Юдовин, основател и изпълнителен директор на Hire Society, фирма за набиране на персонал, която помага на хора и семейства с високо богатство да наемат персонал хвърля известна представа за най-често срещаните позиции, които богатите семейства искат да наемат и колко плащат годишно. Пълният работен ден ще включва началник, мениджърски екип, иконом, помощник, готвач, икономка, бавачка, учител, шофьор и домакин.

В зависимост от нивото на опит, заплащането на тези хора може да варира от 1,03 милиона до 2,4 милиона долара годишно - и това не включва здравните осигуровки и бонуси.

5. Бункер
Необходими са много пари, за да се подготвите добре за апокалипсиса.
Супербогатите магнати от Силициевата долина си купуват бункери за милиони долари и се подготвят за Деня на страшния съд. 
Само изграждането на тези бункери от висок клас може да струва близо 20 милиона долара, и те са оборудвани с луксозни удобства: басейни, киносалони, фитнес зали, стени за катерене, кучешки паркове, стаи за игри.

Източник: economic.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини