Жена почина в хасковската болница докато чака за преглед. МБАЛ: Неспасяем случай беше

    Възрастна жена е починала в хасковската болница докато чака за преглед. За трагедията разказа братът на покойната 74-годишна жена Еленка Янева.

    На 16 ноември сутринта, около 7:30 часа Петьо Янев завел сестра си с такси до болницата, тъй като получила болки в гърдите. Наредили се да чакат в Спешното отделение в хасковската болница. След половин час опитали да влязат в Шоковата зала, но ги упътили към Кабинета за неотложна помощ, намиращ се в съседство. Мотив за това било, че Еленка не е спешен случай и трябва да отиде в зеления сектор.

    Така чакането продължило още около час, когато възрастната жена колабирала и едва тогава по спешност била поета от медиците. Около 10-10:30 часа обаче Петьо разбрал, че сестра му е починала. Той смята, че лекарите са подценили ситуацията. "Ако й бяха обърнали внимание през тези два часа, докато чакахме, сега може би Еленка щеше да е жива", каза хасковлията.

    Той не търси възмездие, но иска да предотврати подобни случаи в бъдеще. Сам се упреква, че е сгрешил като не е повикал линейка, която да откара сестра му в болницата, за да я прегледат по-бързо.

    Потърсен за коментар директорът на хасковската болница д-р Георги Гелов заяви, че лекарите нямат вина за смъртта на Еленка. Поясни, че хасковлийката е починала в резултат на разкъсване на гръдната аорта, което е установено при извършената аутопсия. "Заболяването, което е причинило смъртта на пациентката е с непоправим и нелечим характер", заяви медикът. Той поясни, че разкъсването на гръдната аорта води до разкъсване на цялата основна кръвоносна система, което е несъвместимо с живота. Допълни, че в този случай няма шанс пациентката да бъде спасена, независимо дали си е вкъщи или в болницата.

    Д-р Гелов коментира още, че често се получават струпвания от чакащи за преглед пациенти пред Шокова зала и пред Терапевтичния кабинет, който е поликлиничен кабинет, особено през почивните дни, тъй като тогава това са единствените пунктове в града за получаване на лекарска помощ. В някои моменти обаче двата кабинета не могат да обхванат своевременно спешните случаи, заради ограничаване на капацитета, особено в Шокова зала.

    Според него близостта на двата кабинета води до раздвояване на отговорността, тъй като се случвало да се прехвърлят пациенти. От друга страна обаче смята, че близостта им е удачна заради възможността за бързо прехвърляне на спешен пациент от Терапевтичния кабинет към Шоковата зала.

    В събота миналата седмица в Спешното отделение е била дежурна д-р Галина Георгиева-Караджова. Тя обаче отказа да коментира случая.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (86)

    • 1
      Уж
      УЖАС
      152 -10
      19:25, 22 ное 2019
      Там ги приемат когато вече умрат. Отвратителни са. Само те препращат по кабинетите, а ти си болен и едва вървиш???? В Пловдив не е така. Има отношение и професионализъм, уважение към болния. А в Хасково само едни дърти алкохолици, че и нагли
      • Ха
        Хаха
        84 -12
        19:29, 22 ное 2019
        Точно така постъпиха и с мен една вечер и когато най - накрая успях да се добера до кабинета, заявиха че нищо няма да предприемат, освен ако не остана 3 дни в някакво отделение
      • Ей това е генетично ...
      • Ед
        Един Смешен Турчин
        2 -9
        10:50, 23 ное 2019
        Ако.ако ако колко да е ако ние мъ викаме бок :) У... Виж коментара
      • 10
        10 години ГРОБъ
        22 -7
        11:34, 23 ное 2019
        10 години ГЕРБ,10 години разпад на системите в дължавата.
    • 2
      Bo
      Bombata
      69 -4
      19:29, 22 ное 2019
      Никога няма да се управи тая медицина ..и хората за това страдат...
    • 3
      Гр
      Гражданин
      106 -11
      19:38, 22 ное 2019
      Д-р Гелов е за трепане и после другите лекари ще станат уважителни и отзивчиви никога няма какво да направят и все не са виновни .Хасковското спешно е за закриване не вършат никаква работа долни боклуци за нищо не стават.
      • и разните там чийнчаджии , дебели джуки и тъпи комсомолци
      • Ao
        AOL
        5 -23
        02:17, 23 ное 2019
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 4
      Яд
      Ядосан
      77 -7
      19:40, 22 ное 2019
      И майка ми,и баба ми починаха в спешна помощ.Няма да се обяснявам само ще кажа че ако бяха действали адекватно и на време можше да са живи сега.
      P.S.По различно време беше но от едно и също заболяване.
    • 5
      Ме
      Медицината
      15 -62
      19:41, 22 ное 2019
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Гр
        Гражданин
        35 -17
        19:51, 22 ное 2019
        Медицината: оправи,оправиш. А НЕ УПРАВЯМ,Село такова.
    • 6
      По
      Потърпевша
      117 -6
      19:44, 22 ное 2019
      Една вечер в 2.30 заведох дъщеря си със силни болки. Дежурният лекар спеше. Сестрата със страх го събуди. Нахока ни и ни изпрати без преглед. Ядоса се, че сме му развалили съня. Абсолютна пародия е спешното отделение, нямам думи!
      • Ня
        Някой
        44 -8
        09:57, 23 ное 2019
        Те там са повечето турци в спешното, сестрите - къдъни които си "праскат" на турски език, докторите и те повечето амуджи. Само Кючуков дето постоянно гледа като дрогиран е горе - долу с ъкъла си, но и него нещо го мързи в последно време. ПОСЛЕ ЗАЩО ГИ БИЕЛИ ДОКТОРИТЕ - - АМИ ОТГОВОРЕТЕ СИ САМИ!
      • Сп
        Спящата красавица
        2 0
        21:50, 25 ное 2019
        И ние имаме опит с една спяща красавица която събудих с гръм и трясък.Щеше да вика полиция- казах и,че я чакам,попитах за име,отговори ми "Вие искате да ме злепоставите" И беше права,че нищо добро не я чака. Изпратих писма до всички възможни институции.И имаше полза-моят близък получи прилично добро след болнично лечение.

        Като ви чета всеки от вас има някакъв лош опит,а защо мълчите? Страх ви е нали? Е, със страх нищо не се оправя. А и като сте загубили близкия ви, какво повече имате да губите, по скоро ще помогнете на някого.
        ВСИЧКИ ИНСТИТУЦИИ СА ДЛЪЖНИ ДА ОТГОВОРЯТ (повечето в 14 дневен срок) НА ВСЯКО ПИСМО ИЗПРАТЕНО С ОБРАТНА РАЗПИСКА ! За всеки случай съответния лекар трябва да дава писмено обяснение какво точно се е случило. Не могат всеки път да минават с номера "несъвместимо с живота", не са само безнадеждни търсещите спешна помощ. Като мълчите всичко се замита под килима и ползата е никаква.
    • 7
      Ма
      Магдалена
      67 -9
      19:58, 22 ное 2019
      Когато бях бременна ми се наложи да викна “Спешна помощ” и ме откараха в болницата.След което се започна адското заяждане и нареждане от страна на дежурния лекар.Замълчах си и не се заяждах.А след това най-интересното беше как дежурния лекар молеше мед.сестрата да ми премери кръвното и тя в отговор му каза “Сериозно ли?!” хах както и да е и след това как АЗ обяснявах на дежурната мед.сестра как се слага апарата за кръвно и пулс и кое се гледа на самия уред.А после очаквате адекватно отношение, ми .. докато не умрат тези които сега работят там и не се сменят докторите с по млади на които да им пука да имат много повече знания от сегашните и много повече практика да имат и малко съвест ще е друго. Май много неща станаха които им трябват. 😂 Та както и да е не ми помогнаха с абсолютно нищо препратиха ме в АГО и това беше.
      А другата история е с мъжа ми вдигна високо кръвно отидохме в спешно отделение и му биха инжекция след 5 минути заспа а той е 120 кг борец на 32г .. проверявах го на 5 мин дали диша след няколко часа пак вдигна кръвно пак отидохме в отделението пак му биха такава инжекция и пак заспа след 5 мин. На следвашия ден отидохме на частен преглед и казаха че дозата която са му били е била смъртоносна и че ако не е бил толкова натрениран и голям е щял да си умре всичко е било на косъм.
      • Жо
        жОрналист
        25 -12
        20:30, 22 ное 2019
        Прати си статията в БТВ и Нова Тв, и ще си един от 100те боклуци ,които пишат за актуалните теми в нашата държава. Голям "професионализъм" ,каунска му работа.
    • 8
      От
      отивам в спешното
      79 -10
      20:05, 22 ное 2019
      отивам в спешното с почти отряэана ръка доктора един плешив ми се развика ти не си за тука отиваи в ортопедия едва се добрах до фртопедия стана ми лошо мислители че ако бях добре този доктор нямаше да отнесе як бои после защо ги биели
      • Ня
        Някой
        28 -1
        10:06, 23 ное 2019
        Този плешивия е Кючуков, нямам думи за него. Той е курназ защото синът му е съдия в Районния съд.
      • Ku
        kuma lisa
        3 -7
        09:39, 24 ное 2019
        Когато ги НАБИЕШ и т.н. всички работещи в системат... Виж коментара
    • 9
      Ши
      Шидеров
      65 -12
      20:07, 22 ное 2019
      Абсолютни некадърници начело с Гелов.Тоя е садист.Веднъж за един пръс ме държаха три дена и после ми вика-остани още три дена,че ще идва една проверка!!!А мен какво ме интересува тяхната проверка,така и не разбрах!
    • 10
      77
      77
      81 -10
      20:07, 22 ное 2019
      Чакали сме с малко дете там,те към децата се държат нагло какво остава за възрастните. Друг момент е, че в Българска държавна болница санитари,сестри и лекари трябва да говорят официалният БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ,а майчиният език да си говорят в къщи.
    • 11
      Ni
      niki
      82 -3
      20:08, 22 ное 2019
      Те в хасковската МБАЛ кадърните доктори ги принуждават да напускат.Язък си за болните.
    • 12
      Lo
      Lozko ..
      63 -5
      20:09, 22 ное 2019
      Др...гелов ..е най най ..справедлив ..в рушветите ..който дава рушвети тои влиза по бързо за преглед..
    • 13
      Йо
      Йор дор
      35 -21
      20:15, 22 ное 2019
      Алооооуууу Хаскуууу ви надминахте и Кърджали особено в бърза бомощ работи един лекар от турски произход резак фес за нищо не става
      • Ос
        оссссм
        17 -25
        22:32, 22 ное 2019
        до Йор дор щом е резак и фес със сигурност става... Виж коментара
    • 14
      Ив
      Иво
      27 -3
      20:20, 22 ное 2019
      Гелов, тея простотии ги другаде, за скопяване сте некадърници бездушни.
    • 15
      Тр
      Трагедия
      63 -11
      20:24, 22 ное 2019
      Бях закарал баба ми на 79год. която повръщаше 2 седмици каквото хапне и незнаехме какво и е. Отидохме в 8 и 30 сутринта, цял ден си я прехвърляха лекари от едно отделение в друго за да я преглеждат, а тя едва стоеше в инвалидната количка докато най накрая решиха че е за неврологично отделение в 15 часа следобед. Никой нищо не го интересува в тази болница и тези там си я карат просто да мине смяната. Има 4-5 свестни доктора в Хасково, другите за нищо не стават и те гледат като банкомат. Трябва да се направят много промени там, особено в спешното.
      • Въ
        Въпрос
        31 -25
        20:40, 22 ное 2019
        Какво е правила баба ти 2 седмици у вас с тези оплаквания ???
      • Ku
        kuma lisa
        2 0
        09:49, 24 ное 2019
        Да беше открила баба ти тези 4-5 свестни доктора /напиши им имената и аз да ги потърся за помощ/ ... щеше да я излекуват и да не стига до спешното в неделя --- по празниците Спешно работи за мургавите съграждани и селяни --- КЬОРАВО , КУЦО И НЕОСИГУРЕНО !!!! Няма такава анархия никаде по света !!!
    • 16
      75
      756
      53 -10
      20:24, 22 ное 2019
      Пълни некадърници, ужасни хора дано никой не попада в тяхните ръце
    • 17
      Ви
      Виктория
      50 -4
      20:35, 22 ное 2019
      Абсолютно нагли и безкруполни.А тоя Гелов е супер алчен,и само за пари мисли.
    • 18
      Хи
      Хипократ
      43 -10
      20:36, 22 ное 2019
      За наказание, всеки виновен лекар да преписва по 100 пъти хипократовата клетва и да му се налага парична санкция !
    • 19
      По
      Потърпевш
      45 -4
      21:14, 22 ное 2019
      Съжалявам за бабичката....
      Това ни очаква и нас ... Почти на 26 съм и ми се наложи веднъж да отида до спешното след като получих силно сърцебиене и ми прилоша ... чаках на пейката оред кабинета близо 1 час в такова състоние ... е в крайна сметка ми се пооправи положението и си тръгнах без дори да мина преглед ....
    • 20
      Не
      Не
      46 -2
      21:15, 22 ное 2019
      Ужассссс..... там не е за ходене ... Бог дс ни пази ...
    • 21
      Кк
      Кккк
      37 -6
      21:16, 22 ное 2019
      Налагало ми се е да ходя със страшни болки, едва стоях на краката си, и една нагла сестра ли, докторка ли беше не я знам ми казва: Още нощната смяна не е почнала , изчакайте, докато беше лапнала една цигара......
    • 22
      Аб
      Абв
      37 -6
      21:40, 22 ное 2019
      Просто нямам думи за спешното отделение.никакво внимание не се обраща,чакош си докато им дойде кефа да те прегледат.пална пародия.жалко за хорота и господ да ги пази
    • 23
      Ни
      Ники
      57 -2
      21:45, 22 ное 2019
      Хасково има нужда от едно частно спешно,а тия или да ги затварят или да обслужват само махалата,дето един "болен" отива там с 10 придружители.
      • Ст
        Странен
        3 0
        12:44, 23 ное 2019
        И никой няма да отиде, защото ако действа като спешно, половината няма да са за там, а частно ще има скоро... Спешното е за стабилизиране и за препращане към отделение? Какво те спасява, че е частно?
    • 24
      Пе
      Петя
      25 -2
      21:55, 22 ное 2019
      Там чак като почнеш да умираш те преглеждат ама уви.
    • 25
      До
      До Ники
      21 -39
      21:57, 22 ное 2019
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ни
        Ники
        24 -7
        22:16, 22 ное 2019
        Аз и сега съм се научил като отворя вратата на лекарски кабинет най-напред да давам парите даже и когато имам направление.Живота ми е по-мил от парите.Имам горчив опит от не даване на рушвет.Ако е в частна болница няма да ме е яд.Знаете ли каква е разликата в отношението на лекарите,когато в направлението им сложиш 50 лева или при частен преглед като ти каже 35,а пък ти му дадеш 50?
      • Пл
        Платил съм си
        33 -4
        04:04, 23 ное 2019
        За здравните осигуровки, които плащаме, най-малкото трябва да имаме по 1 безплатен преглед на тримесечие. Нелогично е да плащам допълнително на личният лекар за преглед при положение, че ходя най-много веднъж в годината. В системата ни със здравните осигуровки има нещо гнило. Ще поясня: Преди няколко години бях в Англия и ми се наложи да посетя лекар. Бях си изкарал Европейска Здравноосигурителна карта (която всеки човек може да си изкара стига да си е внасял здравните осигуровки). Преди да влезна в кабинета на лекаря, ми взеха картата. Прегледа ме, изписа ми медикамент, и ме отпрати. За прегледът не платих и 1 цент. След това с рецептата посетих аптека и за моя изненада хапчетата също бяха покрити с картата (т.е. парите са дръпнати от осигуровките ми). Смятате ли, че е логично да мога да използвам осигуровките си в чужбина, но не и в собствената си държава?
      • Ев
        Европейската карта значи
        14 0
        12:38, 23 ное 2019
        Европейската карта означава, че нашата НЗОК ще заплати извършените услуги и медикаменти, естествено е че нищо няма платите, както е естествено че ще ви приемат веднага, защото вие имате ли я, значи ще се плати
      • Пл
        Платил съм си
        6 0
        15:37, 23 ное 2019
        Точно това ми беше въпросът. Защо мога да си използвам осигуровките в чужбина (т.е. да ми покриват прегледа и медикаментите - до определена сума, разбира се), а в България не мога? Няма логика.
      • Ст
        странен
        1 -3
        22:53, 23 ное 2019
        Защото там ползвате не само вашите 10 Евро на месец, а и моите. А тях не ги интересува имате зелена карат, значи 100% плащане, а за мен значи че системата е източна от вас и си чакам в мизерните условия, защото парите са някъде... С две думи ползвате на 300 човека осигуряването за вас си
    • 26
      Зл
      Златка Митева
      46 -2
      21:58, 22 ное 2019
      Точно преди една година хирурзи от ДКЦ-1 бяха предписали на майка ми при установена некроза под палеца на крака горещи вани със сол и след една седмица ако не се "оправело" можели и да отрежат крака.За един месец лекарите хирурзи от спешна помощ при УМБАЛ"Св.Георги"с венозни антибиотични вливания и отстраняване само на нокътя на пострадалия палец спасиха крака и върнаха здравето на майка ми ,за което им благодаря отново.А на по голяма част от лекарите в Хасково им препоръчвам да си прочетат пропуснатите лекции и да не забравят защо са избрали тази благородна и боготворна професия-да даряват живот.
    • 27
      То
      Тони
      39 -5
      22:02, 22 ное 2019
      Хора това трябва да се спре това не е единственият случай..там е ад пращат те от кабинет на кабинет, лично на нас ни се е случвало ..един път пак така ни препратиха в терапевтични я кабинет и трябваше да чакаме доста време и като питахме в" спешния' кабинет те самите вдигат рамене и назнаят и накрая трябваше да се развикам и накрая след час и нещо се появи така наречения лекар ...там е ад
    • 28
      До
      Доукан
      22 -39
      22:42, 22 ное 2019
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ни
        Ники
        44 -11
        22:56, 22 ное 2019
        Не журналистите,самите лекари настройват хората срещу себе си.Нормално ли е за един елементарен преглед хората да ходят в Турция?И не за някое тежко заболяване,а за кашлица,болки в коляното и др.такива.Профилактични прегледи също.Идете да видите в болницата в Одрин повечето пациенти са от Хасково,Пловдив,Бургас.Хем по-евтино,хем по-добро.
      • Ха
        ХАНКО БРАТ
        31 -9
        00:23, 23 ное 2019
        Доукан, говориш абсолютни глупости,дано не си медицинско лице,че ако си жална ни майка!!! Какви трябва да са оплакванията за да е човек за спешната зала:да си носи кракът с дясната ръка или сърцето в джоба.Не роднините определят кой трябва да бъде приет в спешна зала а лекарите след преглед,но те не са и обърнали внимание 2 часа.Иначе е лесно след смъртта и последвалата аутопсия да кажеш от какво е починала,но не става изобщо на въпрос какво е можело да стане 2 часа преди смъртта и ако някой и беше обърнал внимание.Меко казано се съмнявам че със скъсана гръдна аорта щеше да живее 2 часа и да обикаля кабинетите.
    • 29
      Ма
      Мария Марчева
      40 -5
      23:12, 22 ное 2019
      Никой не ги плюе медиците,хората просто разказват какво се случва,защото я няма човечността, няма го съчувствието и отговорността. Да, търсим ги,но какво получаваме ?! Бездушие, нехайно и безхаберно лечение, обидно отношение .В момента се сещам поне за два случая ,в които лекари от Спешна помощ са се държали наподобяващо,единия път със свекърва ми,за малко не си отиде,другия с мен...Не ми се разказва. За това хората налитат на бой,нищо не е безпричинно, замислете се
    • 30
      Па
      Пациент
      24 -10
      23:37, 22 ное 2019
      До Доукан :
      Това е истината ти сигурно работиш там и говориш така
      Държавата им плаща за да преглеждат пациентите не да чоплят семки със сестрите ..
      Пациентите да чакат на пейката да им дойде кейфа
    • 31
      Уж
      Ужс
      14 -14
      23:46, 22 ное 2019
      Като опре яйцето до гАзЪ пак там ще идем колкото и да не сме доволни. Тъй че да не си оближем плюнката после, никой не е застрахован всеки може да се разболее.
    • 32
      Пе
      Петко
      39 -9
      01:27, 23 ное 2019
      Какви лекари са тия ? Това са некъдърници които отчитат някаква дейност. Тая свиня Гелов и другите му дружки само точат здравната каса. Вземат пари и под масата за операция която се покрива от касата. Не са чували за лапароскопия. Режат на поразия и осакатиха бая народ, а други пратиха във гроба. Пушат цигари във реанимацията. Абсолютни идиоти. Бойко ******* трябва да разчиства там или да я затваря тая болница без това за чеп не става. Да праща хора/лекари от Стара Загора или от Пловдив във Хасково, че са трагедия.
    • 33
      Da
      Daniela
      25 -5
      01:54, 23 ное 2019
      В Тази болница в хасково спешното отделение са за трепане всичките ! Също така и онгото отсреща никво внимание никва помош за 1 дена хемотерапиа на петият ден почина майка ми никво внимание никва барза помош.3 вечери подред я карахме димитровград от там ни пращаха хасково кадето са я правели химиотерапия казани една надута крава че нищо не може да направи бяхме я събудили от сън изпрати ни вкашти нищо не можела да направи тя не била лекар .трябвало да я докараме на сутринта в онгото .закарахме я на сутринта сложиха и една система и ни испратиха вкащи вило нормално .на другият ден закарахме майка ми в спешна помощ препадна в рацете на сестра ми й лекария не се трогна нито ни помогна да я качим в количката та да я вкараме в шоковата зала с ништо не и помогнаха казаха да сия вземем вкащи и на сутринта 2.30 за коледа почина
    • 34
      См
      смока
      22 -6
      08:22, 23 ное 2019
      само да им дадеш пари стават много любезни начело с шефа примери хиляди
    • 35
      Др
      Др Шабан с триколката
      33 -8
      08:37, 23 ное 2019
      Викайте бтв, след 3годишното дете в София, сега и в Хасково същата работа, щял да чака пациент пред спешното, айде бре затова ли ви плащаме здравни осигуровки, здравния министър аут.
    • 36
      До
      Дончо дядо мраза.
      18 -11
      10:17, 23 ное 2019
      Отивам лятото на обяд с кърлеж на задника-бая голям, в спешното нямаше хора, излиза някакъв доктор и ми вика : Марш при личната лекарка, тя знае как се маха. А дали имам лична лекарка питали ме тоя миндил дърт, носих си 3 лева да платя, ама сигурно си е мислил, че нямам пари, марш ши ми вика.. айде бързо, кво като не съм спешен случай, щях да чакам, а и нямаше никой. И това не е маловажно опасни, ама да говори като куче на млади хора, добре че мойта ме успокои... Да не стана известен в Хасково Нет тежки нокаути.
    • 37
      Ня
      Нямам думи
      22 -8
      10:29, 23 ное 2019
      Цялото Спешно в Хасково е под всякаква критика.Докторите и стестрите са толкова арогантни и нагли,че няма накаде.Ако си болен и ти е много лошо жив си умрял там.Чакаш сумати часове докато "евентуално" решат и да ти кажат "ти за кво чакаш".Пълна пародия на болница и не какво да е отделение а Спешно.
    • 38
      По
      Попова
      15 -10
      11:20, 23 ное 2019
      Бърза помощ в Хасково има ли?караха близките да измерят кръвното на майка ми сами а те гледат на отсрани .Свалете я с едно одеяло и а за карай те в бърза помощ а от тях пълно безразличие и без хабер и е. Простаци само те гледат в ръцете за рушвет .
    • 39
      Ед
      един от потърпевшите
      17 -5
      11:59, 23 ное 2019
      През 2008 заради тези от спешното почина баща ми. Заведохме го в събота, защото се появи дефект в говора и не можеше точно да си закара лъжицата в устата при хранене. Това се появи сутринта. Заведохме го веднага, на смяна беше една млада докторка, не й знам името, с дълга буйна руса коса. Погледна го и каза че му няма нищо. Върна ни. В неделя баща ми получи силен удар.
    • 40
      Ск
      Скрития
      19 -5
      12:01, 23 ное 2019
      Неспасяем случай е цялата болница. Бог да я прости жената.
      • Не
        Не
        12 -1
        14:18, 23 ное 2019
        Не цялата болница, цялата система.
    • 41
      Ко
      Коректор
      19 -26
      12:35, 23 ное 2019
      Отдавна не бях чел съчинения пълни с толкова омраз... Виж коментара
    • 42
      По
      Пострадал
      18 -10
      13:04, 23 ное 2019
      Даскалите дават частни уроци защото иначе си почиват на работа и никой не ги облага с данъци .Докторите взимат рушвети никой не ги закача.Е имали или няма друга такава държава .
      • Не
        невредим
        7 -6
        20:18, 23 ное 2019
        Има - Русия.
      • Ни
        Никога в Хасково
        2 -3
        13:03, 24 ное 2019
        В Аскьой /Хасково/ няма нито един добър лекар! Вече няма и читави жители -избягаха и продължават да бягат... В Хасково се наместват само турци "от български произход" от села и паланки...
      • Да
        Даскал
        1 0
        13:15, 24 ное 2019
        Кой "даскал" те е научил да пишеш?
      • Ел
        Ела да почиваш
        3 0
        13:45, 24 ное 2019
        Ела и ти да си почиваш, пострадал...Ама не можеш, защото е лесно да плюеш по тези, които са учили, знаят и могат повече! И всячески се опитват да възпитат децата ти да поздравяват, да си изхвърлят боклуците в коша и т.н....Нещо, което е задължение на родителите все пак!
    • 43
      Фи
      Фики
      13 -17
      14:00, 23 ное 2019
      За докторите само бой бой бой бой и само бой, рев... Виж коментара
      • По
        Помисли преди да се изкажеш.
        17 -5
        17:02, 23 ное 2019
        А един ден ако се наложи да посетиш лекар ,защото си болен или е болно детето ти, или твой близък човек и ги гледаш в очите ,за да спасят болния няма ли да те е срам. Замисли се. Като всички са професори и знаят всичко ,и мразят докторите ,защо се образуват опашки пред болниците. Всеки може да говори каквото си иска, но не забравяйте едно ЧЕ ПАК ДО ЛЕКАР ще упрете. Това е истината, а тогава не да ги биеш, а ще им се молиш, защото от здравето по важно няма, а хората го осъзнават късно.
    • 44
      Ho
      Ho ho
      12 -4
      14:17, 23 ное 2019
      Всичко е пълна пародия. Със стари к.рви нов бардак не става. И на гол тумбак чифте пищови също. Трябват млади хора и добри заплати в сферата. И строг контрол. В чужбина има въпросници които попълваш. Според точкуването там се определя спешността. Има повече персонал помощен. И няма не ни помогнаха. Да речем че са минали 100 човека за смяна ако 20 са тежко и неподвижно болни до колкото знам 1 доктор 2 сестри и един санитар има по нашите спешни в страната кой по напред да вдигнат. Затова трябват реформи иначе. С трици маймуни няма как.
      • Xx
        xxх
        0 0
        16:01, 26 ное 2019
        Да и докато попълваш въпросника от 50 страници, ако си с инфаркт, цункаш трътката за сбогом.
    • 45
      Jh
      jhb
      12 -2
      15:47, 23 ное 2019
      Системата е грешна у нас. Докато в прокуратурата Гешев сменя Цацаров по модела Путин сменя Медведев и обратно, нищо добро не ни чака. Само можем да очакваме, че всякакъв вид услуги ще бъдат с руско качество, вместо Германско примерно....
    • 46
      Bh
      bhj
      12 -5
      16:22, 23 ное 2019
      Много си прав jhb.Каквато ни е държавата такова ни е и здравеопазването.Сигурно знаеш какви здравни осигуровки плаща германеца и каква е системата на здравеопазването в Русия.С една дума с трици маймуни не се ловят или казано по-различно не може да се сравни Мерцедес с Лада.И още нещо .Влез в интернет и прочети ,че лекарската заплата в Германия е 5-8000 евро,а,в България 500-800 евро.
      В коментарите по-горе се говори повече за пари които трябва да се дават на докторите за да ти обърнат внимание отколкото за факта,че става дума за възрастна жена с множество заболявания която рядко вече е срещала на улицата живи съученици.Все пак има обективни закони за живота и човек не е вечен на този свят.Друг е въпроса за отношението на лекари и сестри в Спешно отделение,но прочети малко по-горе написаното.
    • 47
      Аа
      Аааааа
      9 -9
      16:43, 23 ное 2019
      Преди време един приятел отиде до спешното с болки в гърдите.Казали му да почака и умря пред спешното на пейката.Живи марамунгели са тези от спешното.Гледал съм как правят инжекций.Мога да твърдя,че аз съм много по-добър от тях.
    • 48
      Ni
      Niki
      6 -12
      17:00, 23 ное 2019
      Каквото правят на хората,да им се връща на децата. Виж коментара
      • Ni
        nikkei
        9 -2
        20:22, 23 ное 2019
        Най-вече на теб.
    • 49
      X
      X
      10 -10
      23:34, 23 ное 2019
      От личен опит да ви кажа какво се прави в нашата болница ако искате да ви обърнат внимание. Хващате някой от докторите за гърлото и почвате да ги заплашвате. Ето аз лежах 24 часа в ареста за това обаче откриха на майка ми рак навреме и после в пловдивска болница я оперираха и там кара химеотерапиите и вмомента е много добре. Но преди 10 години загубих в Хасковската болница баща ми понеже икаха той е добре той е добре а после цироза и рак на белия дроб.
      Та затова заплашвайте ги тия изроди за да могат да обърнат внимание на близките ни
    • 50
      Пл
      Пл
      5 -3
      20:21, 24 ное 2019
      Всички лекари в Хасково, са Турци, и не обръщат внимание на Българите. Държат се грубо, със Българските пациенти. Ако е Турчин треперят върху него. Ах къде е Тодар Живков, да ги подгони пак към Турция.
    • 51
      Чу
      Чужбина
      5 -1
      07:29, 25 ное 2019
      Защо в България си мислите че още на 10тата минута трябва да ви прегледат и да ви обърнат внимание. Сигурен съм че всеки който е бил навън знае че само ако не си с одрязана ръка или крак или си в кома само в тези случаи би стигнал до медицинско лице.В Англия Бях паднал от скеле при което си нараних коляното. Дадоха ми час за след 18 дни . На 2рия ден коляното се възпали и започна температура до 39 отново потърсих лекарска помощ и отново ми дадоха час за след 9 дни... Поради това се наложи да дам 200евро да си дойда до България където веднага бях хоспитализиран и излекуван . Системата в чужбина е злокобна, дори линейка да си викнеш ако не си ултра спешен си заплащаш разходите. Помислете
      • He
        Health & Safety officer
        0 -1
        22:20, 25 ное 2019
        В Англия, както и в България,и навсякъде по света име болници и "болници".
        В Англия всеки пациент има право на избор коя болница да посети. Има и различни варианти да се свържете с лекар по телефона. Вие сте посетил някоя болница в някое гето.
        Аз лично съм имал случай да отида в спешно което е най близко до обекта на който работя, не бях доволен от това което ми казаха и веднага ме закараха до друга болница където за същото нещо, друг лекар се отнесе далеч по сериозно- взеха ми кръв и ме хоспитализираха за 24 часа (това е максимално дългия период в който можеш да останеш да лежиш на кушетка в спешно). На другия ден ме настаниха в отделението.Последното се наложи защото в спешно не работят специалисти а такъв беше нужен за да ми се постави точна диагноза.
        Няколко пъти сме викали и Бърза помощ- без проблеми.
        В България сме ходили с спешно в Първомай. Там ни се случи нещо. Много сме доволни от обслужването. Никога не споменаха за пари, казаха ни,че раната трябва да се превързва още няколко пъти...Пътувахме, и въпреки това ходихме пак там. Срещнахме различни сестри и лекари и всички бяха на ниво.
    Последни новини