Моето семейство и други животни: Семейство Даръл

Четири предвоенни години, с четири деца на възраст от 11 до 21, без пари, но с идеи, Луиза Даръл се опитва да се приспособи сред друг островен живот според идилията, описана в трилогията на сина й Джералд Даръл- "Моето семейство и други животни", "Птици, зверове и роднини", Градината на боговете".

След ранната смърт на съпруга си - строителен инженер в Индия, вдовицата наследява грижи и разходи, с които трудно се справя сама в Бърнмут и решава семейството да замине за зеления остров Корфу в Гърция, където все още няма електричество, но природата е свободна и разходите са малки. 

Животът им изглежда ексцентричен и това е повече от приключение. Историята на семейство Даръл не е само бяла, но това е тема на историците. Най-общо: Началото е в Индия, Кризата е в Англия, Раят е в Гърция...Останалото е литература.

"Семейство Даръл" уж не прилича на "Моето семейство и други животни", екранизиран от БиБиСи през 1987 и 2005, не е познат и от роман, може би е нереален, но е "вдъхновяващ" за всяко време на криза, ако не се брои причината.

Сериалът е продукция на Независимата британска телевизия ITV, с излъчвания в Австралия, САЩ, Канада, Нова Зеландия. След два сезона е обявена подготовка и за трети през 2018 с "нови екзотични екземпляри".

Източник: http://bnt.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    22
    22
    1 0
    13:18, 25 ное 2019
    Одобрявам филма, лек и приятен.Има доста сезони
Последни новини