Музеят "Васил Левски" и Бачковският манастир с най-много гласове от Пловдивска област в "Изборът на българите"

С 1 155 гласа до момента Бачковският манастир се нарежда на второ място от всички предложения от област Пловдив в гласуването за четвъртите Годишни награди в туризма. С най-много гласове от региона е Националният музей "Васил Левски" в Карлово с 1 275 гласа. Далеч назад са Античният театър, къщата-музей "Иван Вазов" в Сопот, Тракийската гробница в Старосел, Червената църква в Перущица и други.

Другите три предложения от Асеновград събират към днешна дата съответно:

 Асенова крепост - 177 гласа

– село Косово - 122 гласа

– Исторически музей - 108 гласа

Водач във временото класиране за предпочитанията на българите е Музеен комплекс Цари Мали град в Белчин с цели 16 315 гласували за него. Следват Музей Рилски манастир в Рилската света обител - 13 796 гласа, Архитектурно-музеен резерват Арбанаси - 13 684 гласа, Панорамата в Плевен - 12 112 гласа, Археологически резерват Плиска - 11 936 гласа и Националният исторически музей в София с 11 075 гласа.

Следващи в класацията, засега, са:

Архитектурно-етнографски комплекс "Етър" - 8 982 гласа

Мадарски конник - 8 357 гласа

Дряновски манастир - 8 301 гласа

Национален парк-музей "Шипка" - 5 498 гласа

Зоопарк-София - 4 992 гласа

Музей-крепост "Баба Вида" - 3 275 гласа

Архитектурно-исторически резерват Царевец - 2 929 гласа

Архитектурно-исторически резерват Копривщица - 2 552 гласа

Белоградчишките скали и крепост - 1 458 гласа

Археологически комплекс Перперикон - 1 293 гласа

Хижа "Скакавица" и Седемте Рилски езера - 1 183 гласа

Онлайн вотът ще определи носителите на призове в общо 16 категории в конкурса на Министерството на туризма. Кандидатите, които се борят за призове, са близо 100, разпределени в 6 професионални категории, 5 художествени и 4 специално предназначени за българските общини.

Голямата награда в категория "Изборът на българите" традиционно се определя  сред всички обекти, включени в "100-те национални туристически обекта" и "50-те малко познати места".

Всички категории можете да видите подробно в сайта на конкурса.

Гласуването продължава до 6 декември.

За гласуване в "Изборът на българите" натиснете ТУК. 

В търсачката напишете областта, града или конкретната забележителност, за която искате да дадете своя вот и след като откриете търсеното - гласувайте.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония в София на 16 декември.

********************************************

Обективните резултати в конкурса са гарантирани като гласуването е ограничено на база IP адреси. За реален глас се отчита само едно заявено желание за кандидатура в дадена категория, направено от едно устройство. Всички подадени повторно гласове от същия IP адрес се регистрират като недействителни.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 11.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Работете, за да сбъднете желанията си. Днес имате шанс да постигнете повече от нещата, които искате да имате за себе си и за близките си. Задоволени нужди и любовни вълнения ще ви накарат да полетите. Въпроси, касаещи бъдещето ви ще се придвижат и уверени ще продължите да напред.
11 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
От вглеждането ви прекалено много в несъщественото може да станете по-нервни и непълноценни. Възползвайте се съвета и ще ви стане по-леко, а и ще бъде така, както вие го искате. В хода на работата ще възникнат и нови желания, бъдете търпеливи. У дома ще се чувствате спокойни и уверени.
11 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Стараете се да изпипвате всичко, с което се занимавате и днес ще имате значителен успех в това направление. Не изоставяте намеренията си и от това можете само да спечелите. Не пренебрегвайте мнението на сърдечния си партньор, нещо повече, вслушвайте се в съветите му. Ще останете доволни.
11 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
С добра организация ще спазите сроковете и договореностите днес. Търсете разбирателство в общуванията си, те ви зареждат с добра енергия. В противен случай са възможни недоразумения, които не са желателни. Вести от чужбина ще накарат някои от вас да предприемат по-скорошни действия в посока предстоящо пътуване или посрещане на гости.
11 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Динамично ще премине деня за много от вас. Решаване на финансови въпроси и свързаните с това срещи. Няма да липсват и притеснения, които ще влияят на активността ви, търсейки по-бързо изход от създалата се ситуация. Общото при всички ви е, че ще се мобилизирате и без да се щадите, ще работите за целите си.
11 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Гъвкавият ви подход ви осигурява значително предимство пред конкурентите ви. Виждате перспективите в нетрадиционни решения и не се колебаете да ги осъществите. Взаимоотношенията ви с партньорите на работното място постепенно навлизат в желаното русло и това прави работата ви много по-ефективна. Полагате основите на бъдещ успех.
11 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Днес с размах ще осъществявате идеите си. Околните ще са очаровани от вас и ще се отзоват с интерес на предложенията ви. Няма да срещнете трудност при деловите срещи. С основание очаквате повишение на материалното си състояние. В личен план сте прекалено настоятелни.
11 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ако правите нещата така, че те да ви носят удовлетворение, не се притеснявайте за днешния си и утрешен ден. Насочете енергията си в подкрепа на собственото си добруване, като разбира се не пренебрегвате и другите. Бъдете разумни, но с добро сърце.
11 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
11 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Напук на зложелателите ще излезете победител при битката си с пречките по пътя ви. Някоя и друга клюка по ваш адрес ще ви развесели. Толерантността, която проявявате днес, е за завиждане. Душевната ви хармония е ненакърнима.
11 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да имате успехи си поставяйте краткосрочни цели и ги следвайте. Погълнати сте от възможността за бърза реализация на печеливш проект и не мислите за развлечения. Социални проблеми ще подтикнат някои от вас към крайни изказвания, с което ще привлекат вниманието на други хора.
11 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Днес ви попада възможност, която не е за изпускане, затова едва ли ще е чудно че правите всичко възможно, за да се възползвате максимално от нея. Бъдете склонни към отстъпки в личен план, в противен случай рискувате да обтегнете отношенията си с човек, на когото държите. Емоциите властват над вас пред целия ден, затова се опитайте вечерта да се отпуснете вечерта.
11 дек 2019
Последни новини