Марковски пита къде са парите, източени от банковата служителка

Адвокатът Марин Марковски се пита къде са парите, източени от сметки на клиенти от банковата служителка Невена. Фактът на престъплението е доказан, но къде са парите, смята Марковски.

В студиото на Нова телевизия адвокатът обясни механизмът, формулират от вътрешния ред на банката, според който при теглене на пари и всякакви операции съответната служителка трябва да уведоми своя колежка, като да потвърди трансакцията. В случая явно това не е направено, посочи Марковски. Това е скучен, но много важен механизъм, по който действат банковите институции, и контролът там би трябвало да е много стриктен: Банката би трябвало много повече да охранява влога, отсече адвокат Марковски.

Марин Марковски е скептичен и по версията, че Невена е извършила престъплението с ясното съзнание да излежи съответните години присъда и след това да си харчи, източените и укрити пари."На пръв поглед може и да си струва, но това не е така", обясни адвокатът, според когото парите проста са скрити.

Ако делото върви по съкратеното съдебно следствие от присъда 18 години затвор, стават 12. Така Невена може да излезе след 6 години.

"От диванчето в хола изглеждат много лесни тези 6 години в Сливенски затвор", разясни Марковски, но отхвърли тезата като възможна. Условията, чисто човешки, в затвора са изключително тежки, посочи още адвокатът.

Марковски не вярва и тезата на обвинението банковата служителка да е била толкова влюбена, че да е извършила престъплението, за да угоди на своя виртуален приятел. Според адвоката, жените в днешното време не правят така.

Варненският окръжен съд остави за постоянно в ареста банковата служителка Невена, източила близо 1 млн. лева от сметки на клиенти.

Разследването за източване започна по сигнал на клиенти на банката.

38-годишната Невена - специалистката в отдел "Банкиране на дребно" във варненски офис на банка, беше привлечена като обвиняема за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай. Според тезата на обвинението тя е теглила парите и ги е изпращала на своя виртуален любовник от монтанското село Мокреш. Самият той не е привлечен като обвиняем, тъй като няма доказателства за съучастие. Той твърди, че е получил и взел около 15 хиляди лева само от Невена.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ku
    kuma lisa
    4 0
    09:55, 2 дек 2019
    Тези виртуални любовници са фалшиво прикритие на афера от мутринските времена ---тази Невена е бушона , който е гръмнал в цялата схема на източване на Инвестбанк , приближени до г-жа Славова , вис сик и т.н. каквито мафии съществуваха , след време се прикриха и "пречистиха" --- сега като царува ******* , отново се пръкнаха под различни виртуални образи и без образи !!!!

Още новини

Последни новини