Предпразнично: Над половин милион българи празнуват имените си дни в последния месец на годината

Няма друг месец, който да "бие" декември по празнична натовареност, включително като най-наситен откъм имени дни - всеки втори ден някой има повод да почерпи, за да се слави името му. Най-известните, разбира се, са Никулден (6 декември), Рождество Христово (25 декември) и Стефановден (27 декември), когато наздравица за имената си вдигат почти 600 хиляди българи:

около 197 хиляди Никола, Николай, Никол, Николина и Николета (и производните им Нина, Ненко/а, Ненчо, Кольо, Нелина, Ния)

малко над 137 хиляди Христо и Христина (а също и Християн/а, Кристиян/а, Христофор, Радомир/а, Радослав/а, Радостин/а, Младен/ка, Емил/ия)

близо 259 хиляди Стефан/а, Стефка и Стефания (както и Венцислав/а, Стамен/ка, Станимир/а, Станислав/а, Станчо/ка, Стоил/ка, Стоян/ка, Соня, Станьо, Стойко, Цанко, Цонко, Запрян).

А ето и другите имени дни до края на месеца:

4 декември - Света Варвара (Варвара, Варадин)

5 декември - Свети Сава (Сава, Савина, Съби, Събка, Славомир/а, Елисавета)

9 декември - Света Ана (Ана, Анна, Яна, Ани, Анита, Анелия)

12 декември - Свети Спиридон Чудотворец (Спиридон, Спиро, Дарин/а, Дария)

14 декември - Свети мъченици Тирс, Левкий и Калини (Снежана, Снежа, Белослава)

17 декември - Свети пророк Даниил (Данaил/а, Даниел/а, Денислав/а)

20 декември – Игнажден (Игнат, Искра, Искрен, Огнян/а, Светла, Пламен/а)

21 декември – Света мчца Юлиания (Юлиан/а, Юлиян/а)

22 декември - Великомъченица Анастасия (Анастас, Сия, Сийка, Ася)

24 декември - Бъдни вечер (Бисер/ка, Бистра, Евгени, Евгения)

26 декември - Давид и Йосиф

Най-много именици пък - около 780 хиляди, има през януари, когато се заредят Васильовден, Йордановден (Богоявление), Ивановден, Антоновден и Атанасовден.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 12.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Проявявайте повече сдържаност в оценките си за хората. Рискувате много, ако налагате мнението си или пък го споделяте с неподходящи хора. С повече разбиране и подход решавайте спорните въпроси. Отношенията в семейството стават най-важните за вас. Не прибързвайте при вземането на крайни решения, съвсем скоро ще ви се открият прекрасни шансове за реализация.
12 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Романтични влечения ще ви потопят в приятната компания на личност, към която се стремите отдавна. Деловите представители измежду вас ще посветят от времето си на срещи и договорености, свързани с предстоящи сделки. Финансите ви ще са пропорционални на енергията, която влагате в работата си, но не при всички.
12 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Финансови успехи днес ще отвлекат вниманието ви от интимната сфера. Все пак може би някои от вас ще забележат вниманието, с което ви дарява привлекателна личност от противоположния пол. Не пропускайте шанса си, може да съжалявате. Някои от вас се насочват към мащабни покупки, планирани отдавна.
12 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Интелигентни и находчиви ще привличате околните, насърчавайки ги да работят усърдно в подкрепа на общите ви интереси. Ако желаете да запазите и занапред уважението им бъдете открити, но личните си вълнения запазете за себе си. Остротата на нечие мнения ще ви кара да бъдете по-внимателни.
12 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Правилното разпределение на задачите ще ви осигури време за всичко, което предвиждате за днес. Навременна информация ще улесни работата ви и ще ви осигури водещи позиции в проекта, върху който се трудите. Качествата ви се ценят и от много посоки ще търсят съдействието и съветите ви.
12 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Контактите с хора от вашата професионална среда(или сферата в която се реализирате), ще бъдат особено плодотворни днес. Споделените идеи ще ви заредят с енергия, а за доброто ви настроение решаващи са и неочакваните приходи, които ще реализирате.
12 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Имате планове и конкретни идеи за развитието на проекта, върху който работите, но не бива да губите търпението си. Възползвайте се от услугите на колегите си и не пренебрегвайте желанието им да са ви полезни, ако не с друго, то с опита си. Вземете мерки и по отношение на здравословен проблем.
12 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ускорено ще се развиват за вас събитията днес, с последните си действия сте създали условия за това. Без да изпадате в излишно притеснение, ще следвате логиката и интересите си, грижейки се наред с това и за доброто на хората от близкото си обкръжение. За всички е вярно, че скоро ще получат това, към което се стремят.
12 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Със съдействието на влиятелна личност успявате да преодолеете административните спънки, които ви забавят в момента. Съвсем скоро ще имате нужната ви свобода на действие и ще осъществите идеите си. Възможно е неразбирателство с делови партньори по финансирането на съвместен проект. За сега имате достатъчно време за да направите нужните промени.
12 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви предложи възможности за добра реализация, най-вече на бизнесмените. Ще се чувствате удобно и в добро настроение. Причина за това може да бъде реализирана сделка или друга придобивка. Ще споделите вълненията си с приятели и ще се радвате на близостта си.
12 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Няма да се поддадете на напрежението и ще работите за приключване на започнатите задачи и всички останали, които очакват вниманието ви днес. Уверено ще се впуснете в надпревара с можещите, доказвайки качествата и правото си да сте сред първите. Приемането на чуждите успехи ви прави чест.
12 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Учете се от опита на успелите, за да постигне целите си. Правете компромиси и ще постигнете повече в отношенията си с околните, и което е по-важно, няма да оставате разочаровани. Нечие натрапващо се присъствие ви идва в повече. Мислите ви са в друга посока, но човека, който ги владее не подозира за тях.
12 дек 2019
Последни новини