Проверяват таксиметровите компании и шофьори в Пловдивска област

Със заповед на директора на областната дирекция на МВР ст. комисар Йордан Рогачев от началото на месеца служители на отдел +Икономическа полиция" започнаха проверки на таксиметровите компании в Пловдив и региона. Съвместните действия се осъществяват с представители на Териториална дирекция на НАП и ИА "Автомобилна администрация". Очаква се в обхвата на специализираните инспекции да влязат повече от 250 юридически лица, регистрирани в сферата на таксиметровите услуги.

До момента екипите са констатирали различни нарушения, по които е взето съответното отношение от контролните институции. При проверка на едно от дружествата е установено, че декларираният служебен адрес в Пловдив е недействителен, а управителят е декларирал несъществуващ телефонен номер за контакт.

Освен контрол върху законосъобразността на дейността на самите фирми, от ОД на МВР е предприета и паралелна проверка над шофьорите, осъществяващи таксиметров превоз. В рамките на миналата седмица полицейските служители са проверили общо 546 таксиметрови водачи. За констатирани 127 нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени 47 акта и 62 глоби с фиш. Преобладават случаите на неправилно спиране, паркиране или престой – 55. Един шофьор е бил под въздействие на наркотични вещества, 19 – без обезопасителни колани, 16 са използвали неправилно мобилни телефони по време на движение, а 2 са преминали на забраняващ сигнал на светофарната уредба.

От автомобилите 5 са били технически неизправни, а 3 – с неработещи светлини. Установени са и 4 нередности на пътните документи, както и 2 нарушения на Кодекса за застраховането.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини