Класически приказки оживяват под формата на трилър в "Разкажи ми приказка"

Обичате ли приказки в оригинал? Онези, които никога не бихте прочели на децата, освен ако не искате да рискувате някой ден самите те да ви убият? Ако да, то сериалът „Разкажи ми приказка“ (Tell Me a Story) е точно за вас. И нека заглавието не ви заблуждава – както приказките в оригинал, и него не бива да го показвате на децата си.

„Разкажи ми приказка“ е точно толкова стряскащ и подсилващ мрачните детски приказки, с които сме израстнали, колкото бихме очаквали. Сериалът е базиран на сюжетните линии в известните детски приказки, но преекспонира по впечатляващ начин поуките в тях.

В 10 епизода се проследяват историите на „Червената шапчица“, „Трите прасенца“ и „Хензел и Гретел“ през интерпретацията на Кевин Уилямсън, познат ни от “Писък”, “Знам какво направи миналото лято” и “Дневниците на вампира“

Действието се развива в съвременен Ню Йорк и дава заявка за качествен психотрилър още в първите си минути с гореща сцена между Червената шапчица от Големия лош вълк. Ким Катрал е Колийн – една невероятна и нетрадиционна баба, която се изправя пред реалността, че вече е зряла жена и трябва да защити внучката си Кайла. Интерпретациите не спират дотук – трите прасенца в сериала са въоръжена банда крадци на бижута, които планират поредния си обир, за да може лидерът им Еди – Пол Уесли от „Дневниците на вампира“, да поправи дома си, но всичко става по-объркано и кърваво, отколкото са планирали.

Първият сезон на „Разкажи ми приказка“ се развива в 10 епизода от по 60 минути, в които може да проследите в съвременен прочит поуките от приказките, преплитащи любов, загуба, алчност, отмъщение и убийство.

Източник: http://www.manager.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини