Без нарушения по Никулден в заведения и магазини, започват проверки на свинското

Без открити нарушения са протекли проверките на Областната дирекция по безопасност на храните в Хасковска област, извършени в дните около Никулден.

Това съобщи директорът на контролната служба д-р Георги Илиев. Той поясни, че в периода от 2 до 6 декември са инспектирани 23 обекта в региона - заведения за обществено хранене, в които се предлагат риба и рибни продукти, магазини за търговия с храни.

При проверките инспекторите не са открили нарушения. От обектите са представени актуални удостоверения за регистрация по Закона за храните, спазвали са изискването за разделно съхранение на рибата, както и необходимата температура за съхранение, указана от производителя. По сградите и оборудването инспекторите също не са имали забележки. Рибата и рибните продукти са били придружавани със съответните документи за годност и качество, персоналът е бил с чисто работно облекло, със заверени здравни книжки, заяви д-р Илиев. Дадени са единствено устни предписания за незначителни нередности като оставена на плот дамска чанта, която според изискванията трябва да бъде оставена в шкафче.

Д-р Илиев отчете, че търговците са станали по изрядни и уточни, че преди започване на проверките са били проведени разяснителни кампании и са взети мерки в обектите.

От понеделник, 16 декември 2019 година, стартират нови проверки в търговската мрежа със съдействието на полицията, които ще бъдат насочени към произхода на храните и предимно към свинското месо, тъй като в много страни има огнища на Африканска чума и забрана за доставка на прясно месо. Ще се следи дали храните са придружени със съответните документи.

Целта на проверките е да се консумират безопасни храни и ще продължат до 2 януари 2020 година, заяви д-р Илиев.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Ми
    Митьо
    19 -2
    13:58, 13 дек 2019
    Без нарушения, защото рушветите ви затвориха очите.
    • Мо
      Мозъчния Доктор
      4 -1
      19:39, 13 дек 2019
      А лично Другаря Бойко Маймуяка написа диагнозата че Кмета е Умното
  • 2
    Го
    гойко митич
    17 -1
    14:06, 13 дек 2019
    МИТАК бил съм в тая игра и познавам реда ---- пълнеха ни торбите съсстока и ние си трайкахме Сега тоя на снимката ни ХВАЩА ШАОРЕНИ ПИЛЕТА Вярват му само първолачетата
  • 3
    Не
    Непознат
    15 -1
    14:32, 13 дек 2019
    този взима такива рушвети,какви нарушения да има....
  • 4
    Ла
    Лаврентий Палич
    9 -1
    15:38, 13 дек 2019
    Съгласен съм с Вас
  • 5
    Ст
    Станимир
    12 0
    16:37, 13 дек 2019
    Шаранът в L**L беше вмирисан. Върнах го в магазина.Приеха го.За какъв контрол говорим?
  • 6
    Ли
    Лидъ л
    3 0
    21:53, 13 дек 2019
    Главата се вмирисва първа!
    Дали е лидъл или каффланд разликата с немските им магазини е корена разлика! Просто сме им балкански опитни мишки !
  • 7
    Бо
    божан
    3 0
    22:30, 13 дек 2019
    когато си послушко, цял живот гладиш доволно байгънския си мустак. такива като това човече са силни със слабите и страхливи от силните. впрочем всички държавни структури в областта са оглавявани от такива създания.
Последни новини