Естествени елхички от Смолян вече на пазара в Хасково за Коледа

Изображение 1 от 5

    Пазарът за живи елхички вече се раздвижи. Втори ден търговецът от Смолян, който от години е на пазара в Хасково, вади дърветата за продан.

    Естествените Коледните дръвчета се радват на интерес, разказа търговецът от родопския град.

    Цената им остава непроменена от миналата година. По-ниските, които са около 50-60 см. са на цена 10 лева. Тези, които стигат до 2 метра, се продават за 20 лева.

    Всички са маркирани, предлагат се и кръстати поставки.

    Хората, които купуват са предимно редовни клиенти. Тези хора имат отношение към празника и държат у дома им да ухае на смола, казва търговецът.

    За хората, които не могат да си позволят живо Коледно дърво, той е подготвил иглолистни клонки, за да могат все пак да украсят дома си в духа на традицията.

    А на изпроводяк, на всеки купил празнична елхичка мъжът дава съвет- да не бъде слагана тя пряко под климатика, да бъде поставена в най-отдалечения от отоплително средство ъгъл на стаята, за да се запази по-дълго в свежия си вид.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      12
      12345
      7 -1
      15:17, 13 дек 2019
      "За хората които не могат да си позволят живо Коледно дърво"-живо живо колко да е живо едно отрязано дърво????Който иска да си купи дръвче в саксия и после да го засади а не да се изсичат тази дръвчета които са расли с години за да доставят удоволствие на някого за две седмици и после да бъдат изхвърлени на боклука!!!!!Змачи могат да ядат сирене в което няма мляко салам в който няма месо и други боклуци ама за да им мирише на смола трябва да се унищожава природжата!!!!
      НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!!!
    • 2
      Бъ
      Българка
      8 -2
      15:36, 13 дек 2019
      Закупената отрязана елхичка за това красиво дете ще намали кислорода му. Купувайте само елхи в саксии!
    • 3
      Жи
      жителка
      3 -3
      20:16, 13 дек 2019
      Това е да си търговец на картофи и дървета, важното е да има алъш вериш! Кога ще махнат тези ръждясали фургони, които са били автомобили преди много години?!!
      !!!!ХАСКОВСКИЯ ЗЕЛЕНЧУКОВ ПАЗАР ПРИЛИЧА НА АВТОМОРГА!!!!!!
    Последни новини