Протест пред Община Асеновград заради неработещата ПСОВ

Изображение 1 от 2

    "Няма да позволим изливането на отпадните води в река Чая да продължи и да се стигне до екологична катастрофа. При условие, че имаме изградена чисто нова пречиствателна станция е недопустимо да останем безучастни. Въпреки трудностите и това, че обектът е приет, независимо от недовършената работа, ние няма да оставим нещата на произвола”, заяви кметът пред около 50-е събрали се на протест асеновградчани. Той се срещна с недоволните пред сградата на Общината и ги увери, че ще бъде направено и невъзможното в най-кратък срок Пречиствателната станция за отпадни води да заработи, тъй като в противен случай съществува реална опасност към дълговете от около 26 млн. лева да бъде прибавена и стойността за изграждане на съоръжението - близо 32 млн. лева.

    Притесненията на протестиращите бяха, че неработещата пречиствателна станция може да стане причина за повишаване на данъците. Присъстваха и природозащитници, чиито опасения са, че отпадните води могат да доведат до погубването на различни речни животински и растителни видове.

    "Подкрепям исканията и доводите ви за този протест днес.На ваша страна съм и аз също искам да пазим и поддържаме чиста околната среда. Вече сме предприели първите и най-важни стъпки към разрешаването на този проблем и ще доведем действията си докрай. Надяваме се усилията ни да доведат до траен резултат и до края на календарната година пречиствателната станция за отпадни води да започне да функционира в пълен капацитет", успокои ги кметът Грудев.

    Той подчерта, че са открити 120 неизправности на съоръжението, които трябва да бъдат коригирани, за да заработи то. В протокола, с който Общината е приела обекта от строителя, са се били подписали 40 души.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини