Кметът на Асеновград и директорът на ПГ “Иван Асен II” на церемонията по откриване на сграда "Развитие" в КЦМ

КЦМ 2000 ГРУП откри изцяло обновената сграда "Развитие". "Сградата е символ на двете най-важни характеристики на нашата компания – традиция и развитие", подчерта главният изпълнителен директор Румен Цонев. Построена в самото начало на създаването на КЦМ, от нея започват и се управляват всички проекти за обновяване на производствата на компанията. "На мястото на старата сграда, запазвайки всичко добро от миналото сме направили всичко, което е добро от настоящето ни, като сме заложили перспективите за развитие в бъдещето", уточни Румен Цонев.

Представена бе и книгата "ТОРП – проектът и ние". Книгата разказва чрез интервюта за реализирането на предходния инвестиционен проект на КЦМ ("Технологично обновление и разширение на производството"), който бе успешно завършен преди пет години. Авторът Иглика Филипова сподели, че усеща духа на всички интервюирани и се възхищава на волята и смелостта на всички работели до завършването на проекта.

На срещата бе обявено, че КЦМ ще инвестира 130 милиона евро за модернизиране и разширяване на производствените мощности и значително увеличаване на преработваните вторични суровини. Половината от тези средства се осигуряват от Европейската инвестиционна банка след подписано споразумение за финансиране в Люксембург преди седмица. То бе подписано от Лиляна Павлова, която за пръв път положи подписа си в качеството си на вицепрезидент на ЕИБ.

Сред присъстващите на събитието бе и кметът на Асеновград, който заедно с други представители на местните власти преряза официално лентата на откриването. "Комбинатът за цветни метали винаги е бил част от Асеновград. Ние си го чувстваме като наш", сподели Христо Грудев. На церемонията присъства и директорът на ПГ "Цар Иван Асен II" Йордан Диков заедно със свои ученици. Гимназистите посещават КЦМ с практическа цел, а голяма част от завършващите остават като постоянни служители там. Грудев и Диков се договориха за сътрудничество между учебното заведение и Община Асеновград в полза развитието както на училището, така и на градската среда.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини