Руски и американски военни се биха в Сирия

Руски и американски военни са се сбили в източната част на Сирия, съобщава на сайта си организацията The Syrian Observatory for Human Rights (Сирийски наблюдатели за правата на човека - SOHR) .

По данни на SOHR инцидентът е станал на 25 декември в град Тел Тамер в провинция Ал Хасака. Отбелязва се, че американците пристигнали в селището, за да получат информация от местните жители, но те ги обвинили в предателство, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп по-рано изтегли американските войски от района.

После руски военни пристигналиа в Тел Тамер. Между войниците на двете държави избухнал спор, който прераснал в бой. Няма съобщения за пострадали. Оръжие не е използвано, отбелязва SOHR.

По-рано на 26 декември стана известно, че военната полиция на руското Министерство на отбраната окупира опорен пункт, изоставен от американските военни в сирийското село Тел Самин. Беше отбелязано, че пунктът е от стратегическо значение - той се намира на 26 километра от град Ракка на кръстопътя, водещ към централната и северната част на страната. 

В края на октомври американските сили оставиха няколко военни бази в Сирия и те бяха окупирани от руските въоръжени сили. Една от базите бе показана подробно на репортерите.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини