Син на гръцки полицай е един от задържаните за смъртта на 28-годишния Тоско

Син на офицер от полицията е един от двамата задържани фенове на ПАОК за смъртта на привърженика на "Ботев" Тоско Бозаджийски, съобщи в. "Български новини".

Нападателите са на 24 и 26 години, но имената им се пазят в тайна. Според електронното издание на "Катимерини", наблюдаващият прокурор е наредил допълнително разследване на инцидента и как са действали пристигналите на място полицаи. За целта ще бъдат използвани записите от видеокамери на околните сгради.

28-годишният пловдивчанин почина в солунската болница "Хипократ", след като първо бе бит и наръган с нож от запалянковци на ПАОК, а след това те са го проснали на улица "Мария Калас", където той е бил прегазен от 26-годишна гъркиня с чуждестранен паспорт.

След като е прегазила Бозаджийски, шофьорката не е спряла на местопроизшествието. Той заедно с още осем привърженици на "Ботев" са били на мача на братския на канарчетата "Арис" срещу черно-белите от ПАОК. При инцидента момчетата от българската група са били облечени в жълто-черно, каквито са и клубните цветове на "Арис".

Водачката е идентифицирана и е привикана за разпит. След него обаче на нея не е повдигнато обвинение, нито пък й е наложена ограничителна мярка.

Наблюдаващият прокурор обаче е наредил да се разследва дали фатално за Тоско Бозаджийски е било прегазването с колата или нанесените му удари от запалянковците на ПАОК. За целта се изчакват и резултатите от аутопсията със заключенията на съдебните медици.

Снощи стотици привърженици почетоха пред стадион "Христо Ботев" в Пловдив паметта на Тоско Бозаджийски.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини