CES 2020: Умна зеленчукова градина за вграждане в кухнята

Уред за градинарство в закрити помещения ще покаже на CES 2020 в Лас Вегас корейската компания LG Electronics. Вграденият уред тип колона използва технологии за контрол на светлината, температурата и водата, пакети за семена и приложение за наблюдение на растежа, за да позволи отглеждане на зеленчуци в домашни условия.

Иновативният уред за градинарство на закрито култивира свежи, пресни билки и зеленчуци през цялата година. Според компанията, той е идеален за жители на града и за всеки, който иска да води по-здравословен и по-зелен начин на живот.

Използвайки гъвкави модули, уредът пресъздава условия като на открито, сравнявайки температурата в изолирания шкаф с времето навън. LED светлините, изкуствената циркулация на въздуха и марленият дренаж за бързо напояване трансформират семената в съставки за вкусни рецепти и ястия.

Усъвършенстваната система за градинарство може да побере до 24 пакета със семена, достатъчни за здравословно хранене на четиричленно семейство, казват от компанията. Колоната ще бъде изложена на щанда на LG на CES 2020 в Лас Вегас от 7 до 10 януари.

Ключов компонент на автоматизираното градинарско решение е технология за водоснабдяване на LG, която не е циркулираща. Тя равномерно разпределя точното количество вода, което всеки  пакет семена изисква. Тази основна технология предотвратява неприятните миризми и осигурява по-чиста среда, в която могат да растат безопасно билки и зеленчукови листа.

Придружаващото приложение LG ThinQ помага на потребителите да управляват и наблюдават своите растения, като им предлагат полезни насоки на всяка стъпка по пътя, за да се гарантира успешна реколта всеки път.

Всички опаковки, съдържащи семена, торфен мъх и тор, са предназначени за незабавно засаждане. Първоначалните пакети включват 20 различни сорта, включително различни видове маруля, рукола, цикория и босилек.

Източник: technews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини