Втори труп на мястото на взрива във варненския блок

Освен 53-годишната съседка на издирвания за взрива във варненски блок бивш полицай Веселин Димитров, на мястото на инцидента е открито още едно тяло. Засега то не е индетифицирано.

За пожара, причинен от взрив, тази сутрин във варненския квартал "Владислав Варненчик" е образувано досъдебно производство за палеж с двама загинали и значителни материални щети, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура в крайморския град.

Самоличността им се установява чрез ДНК-експертиза. От престъплението напълно са унищожени два апартамента, с големи щети е трето жилище. Предстои да бъде направено изследване на жилищния блок дали е годен за обитаване.

След избухването на пожара от входа са изведени общо 18 души. Седем, включително 3 деца, са настанени за лечение.

Веселин Димитров е бил забелязан да изнася багажа си до късно снощи. Причина да се махне от жилището, което е на жената, с която доскоро живеел на семейни начала, е ограничителна заповед отпреди седмица заради домашно насилие. Мъжът е бил военен, след това е работил в полицията, откъдето е бил дисциплинарно уволнен през 1995 г. за корупция. Той е обявен за издирване.

В началото на миналат седмица той се обадил да разкаже историята си в сайта "Варна 24". Споделил, че е разочарован от жената, с която живял 24 години. Грижил се е за нея и за сина ѝ, изучил е детето, вложил е много емоции и средства в тази връзка. Казал също, че иска да се самоубие.

Предполага се, че обтегнатите отношения между двойката, живяла на семейни начала, са причина за взрива.

В същото време стана ясно, че две от жените, пострадали при взрива, са стабилни, но в тежко състояние. Те са в клиниката по изгаряния във Военноморска болница. В Университетската болница "Св. Марина" в крайморския град пък са приети момиченце на четири години и две момчета - на 12 и 17 години. Добрата новина е, че животът им е вън от опасност. Децата ще останат в болницата за 48-часово наблюдение. Жената, която ги е завела в здравното заведение, също е прегледана. Тя е в добро състояние.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини