Една буквално вулканична сватба

Изображение 1 от 5

    Това буквално е експлозивно начало на един брак във Филипините.

    Сватбеният фотограф Рандолф Евън неволно направи вероятно най-драматичните кадри в кариерата си, благодарение поредното изригване на вулкана Таал.

    Забелязахме към 14 часа, че от кратера започва да се издига дим и след това вулканът започна да изхвърля тонове пепел на километри височина", разказва фотографът. После се оказва, че и други младоженци са попаднали в същата ситуация.

    Чино Валфор и Кат Баутиста Паломар отдавна резервирали мястото с гледка съм вулканичния остров, който е на десетина километра, и не позволили нищо да попречи на най-щастливия момент във връзката им.

    Евън казва за Би Би Си, че никой не е знаел какво се задава, макар Таал да е един от най-активните вулкани в страната.

    Забелязахме към 14 часа, че от кратера започва да се издига дим и след това вулканът започна да изхвърля тонове пепел на километри височина", разказва фотографът.
    Мястото все пак се оказало безопасно, а вятърът отнасял дима в друга посока. Сватбарите се забавлявали до късно вечерта.

    В понеделник властите предупредиха всички в радиус от 14 км да напуснат района, а това са около 450 000 души. Столицата Манила е почти блокирана, международното летище е затворено и расте вероятността от експлозивно изригване.
     

    Източник: dnevnik.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини