32-ма военни от 101 алпийски полк подготвят пистите в Банско за Световната купа по ски

Изображение 1 от 3

    Смолянските алпийци активно се включиха в подготовката на състезанията от Световната купа по ски за жени в Банско. В изпълнение на подписан меморандум за сътрудничество между Сухопътни войски и Българската федерация по ски (БФС) и след отправено искане от БФС за оказване на помощ при подготовката и провеждането на състезанията от Световната купа, бяха определени 32 военнослужещи от 101 алпийски полк в Смолян.

    Родопските алпийци, заедно с над 100 доброволци от цял свят, които по традиция идват да помагат безвъзмездно на организаторите в Банско, оказват съдействие на екипа от БФС в периода от 8 до 28 януари т.г.
    Сътрудничеството между БФС и 101 алпийски полк в Смолян, от състава на Сухопътните войски, продължава вече 8 години, като федерацията осигурява инструктори за провеждане на занятия по специализирана ски подготовка с военнослужещите, с което се повишава тяхната подготовка.

    И тази година най-добрите алпийки ще мерят сили в курортен комплекс Банско по време на Световната купа по ски за жени, която ще се проведе на 25 и 26 януари 2020г и е едно от най-големите спортни събития в България за годината.

    В двата дни от последния уикенд на януари в дисциплините „спускане“ и „супергигантски слалом“ ще се състезават над 60 звезди на алпийските ски.


    СмолянБГвести

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини