Доброволци с големи сърца от Джебел зарадваха младежи с увреждания в Кърджали

Доброволците на БМЧК от клуб ,, Да имаш голямо сърце не тежи” към ПГ ,, Руска Пеева”  в Джебел посетиха Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания – Кърджали.
Младите червенокръстци внесоха много радост и настроение в ежедневието на своите връстници. Убедени, че песните и танците са универсален ключ за всяка душа, доброволците пяха и играха неуморно заедно със своите нови приятели. За тях те подготвиха и арт ателие, в което всеки оцвети рисунка по избор.
С лични средства на клуба спечелени от продажба на чай и живи цветя, и с щедро дарение на дарител пожелал анонимност за социалната услуга бяха осигурени: пелени за възрастни, латексови ръкавици, чували за смет, таблетки за съдомиялна машина, паста за зъби, тризон, белина и шоколадови лакомства.
Хигиенните и почистващи препарати са от изключителна важност, стана ясно от думите на директорката Ваня Янева, която сърдечно благодари на доброволците за инициативата. Тя отправи покана за повторна среща виждайки ползотворният ефект от контакта , който младежите оказаха върху потребителите в Центъра.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини