Тълпи близнаци провалиха опит за рекорд на Гинес за най-голям брой близнаци на едно място

Опитът да бъде поставен световен рекорд за най-голям брой близнаци, събрани на едно място, се провали, защото на събитието дойдоха огромен брой участници, съобщава BBC .

Организаторите на срещата в столицата на Шри Ланка, Коломбо, призоваха близнаците на острова да се съберат на спортния стадион в понеделник, 20 януари, и да се опитат да счупят рекорда, поставен в Тайван през 1999 г. Тогава на едно място се събраха 3961 двойки близнаци, 37 тройки и 4 четворки.

Очаквало се около пет хиляди двойки близнаци да се съберат на стадиона. Но в крайна сметка се явила огромна тълпа от около 14 хиляди двойки и това осуетило опита за поставяне на рекорд.

Тъй като били необходими поне пет минути за проверка на свидетелствата за раждане и снимане на всеки от участниците, образували се дълги опашки и строгите правила за регистрация били нарушени. Организаторите на събитието заявиха, че поради твърде големия брой участници не могат да изпълнят условията на Гинес. Официална информация дали е възможно да е зачетен рекорд ще бъде обявена след две седмици.

Организаторите обещали да организират още едно събитие, а много посетители заявили, че ще се радват да опитат отново.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини