19-годишна асеновградчанка и приятелят й задържани за разпространение на дрога в Пловдив

Служители криминална полиция на Шесто РУ задържаха за разпространение на наркотици мъж и жена, живели на семейни начала. 19-годишното момиче е от Асеновград и е задържано по линия незаконно разпространение на наркотици.

В хода на извършваната проверка – претърсване и изземване от частен адрес на ул. "Сполука" в Пловдив, полицейските служители от райноното управление иззели два найлонови плика със суха растителна маса, 1 найлонова торба със 6 броя найлонови ъгълчета, завързани на възел, съдържащи бяло прахообразно вещество и 28 броя найлонови ъгълчета съдържащи суха зелена листна маса и сума пари. От извършената ескпертна справка е установено, че сухата зелена листна маса във всички иззети обекти е марихуана с тегло 21 грама, а бялото прахообразно вещество не съдържа наркотични вещества. На 28 януари жената е задържана в арестните помещения за срок до 24 часа по реда на чл. 72 ал 1 от ЗМВР.

В сутрешните часове на следващия ден е задържан и 37-годишен мъж от Пловдив, който живеел на сеейни начала с 19-годишната асеновградчанка на същия адрес. Мъжът е криминално проявен и осъждан за престъпление по чл 354А от НК. От проведените оперативно- издирвателни мероприятия и процесуално- следствени действия е установено, че мъжът е съпричастен към съхранението на иззетите наркотични вещества. Същият е задържан в арестните помещения на Шесто РУ за срок до 24 часа, а момичето е разпитано в качеството му на свидетел и освободено. След доклад на случая в прокуратурапа е започнато бързо производство за престъпление по чл . 354 А ал 1 от НК.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини