Русия спира пътническите влакове за Китай, депортират заразени чужденци

Русия спира всички пътнически влакове за Китай във връзка с изострянето на ситуацията с коронавируса от понеделник, 3 февруари.

На 1 февруари Русия спря полетите до Китай, с изключение на полетите на Аерофлот до Пекин, Хонконг, Шанхай и Гуанджоу, както и редовни полети от Китай до Шереметиево. В Приморския край започна евакуацията на руснаци от Китай. За тази цели са отворени три автомобилни контролно-пропускателни пункта през руско-китайската граница. Руският президент Владимир Путин нареди да бъдат изпратени и самолети в КНР.

Руският премиер Михаил Мишустин заяви на оперативна среща с членове на правителството, че чужденците могат да бъдат депортирани, ако бъде потвърден коронавирус. Той обясни, че това предвижда националният план за контрол на инфекцията. Мишустин също отбеляза, че китайският коронавирус е определен за опасно заболяване.

Данните на 3 февруари  сочат общ брой на жертвите на новия китайски коронавирус 362, броят на заразените се е увеличил до 17 405, 487 души са напълно излекувани. Освен в Китай, болестта е регистрирана в 23 страни. 

Коментари в сайта

Последни новини