Облачността се разкъсва, чака ни ясен петък. Вечерта отново студ и снеговалежи

Изображение 1 от 2

    До полунощ валежите в цялата страна ще спрат, а сутринта облачността ще се разкъса и намалее до предимно ясно време.

    Според прогнозата на метеоролозите в НИМХ към БАН, утре облачността ще е променлива, по-често значителна, като през по-голямата част на деня валежи няма да има. Севернозападният вятър ще се услили и ще е умерен, а в Дунавската равнина и временно силен.

    Минималните температури ще са между минус 6 и минус 1 градуса, а максималните в диапазона 2 до 7 градуса. За района на Пловдив минимална температура минус 2 градуса, максимална 7 градуса. По-късно през деня отново ще започне да нахлува студен въздух от североизток. Вечерта и нощта срещу събота на много места в страната, главно по Черноморието и в планините, ще има снеговалежи. 

    Пътищата на територията Асеновградска община са почистени. Проблем със сметопочистването няма. 52 са работниците, които почистват ръчно тротоари, спирки и мостове. На 58 точки в града и кварталите са поставени варели с пясъко-солна смес. На територията на околните села пътната мрежа е проходима при зимни условия.

    Ръководството на града поддържа непрекъсната връзка с кметовете и по селата и засега те не съобщават за възникнали проблеми. Със заповед на кмета на Асеновград Христо Грудев е сформирана специална комисия, която обикаля нон стоп районите и при наличие на проблеми ще сигнализира незабавно, за да бъдат предприети мерки. 

    Дежурният телефон, на който граждани могат да подават подобни сигнали в Общината, е 0331/20 274.

    Днес ден стана ясно, че заради тежестта на снега се е откъснал стълб, разположен до малкия пазар на улица „Цар Иван Асен II“, а дърво е паднало по пътя за село Бачково. Предприети са мерки от ангажираните с уличното осветление и стълбът е бил отстранен.

    Уведомени за случилото се на Бачковския път са Агенция „Пътна инфраструктура“, РУ на МВР и РСПБЗН в Асеновград. Екипи на асеновградската пожарна са разчистили и към момента движението на автомобили по трасето е нормализирано.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини