Британец заразил с коронавируса поне 11 души от три държави

Британец, който се заразил с новия коронавирус по време на командировка, го разпространил на още 11 души от три държави, съобщават медии на Острова.

От заразените от мъжа петима са хоспитализирани във Франция, петима във Великобритания и още един на испанския остров Майорка.

Мъжът, на възраст около 50-те, посетил Сингапур за конференция по продажбите от 20 до 22 януари, според The ​​Guardian. Над 100 души присъствали на конференцията, имало един участник от Ухан - китайският град, откъдето се смята, че е тръгнала заразата с новия коронавирус 2019-nCoV. Властите смятат, че британецът се е заразил с 2019-nCoV на конференцията.

Без да знае, че се е заразил с вируса, мъжът отпътувал от Сингапур до френски ски курорт, където отседнал със семейството си от 24 до 28 януари, съобщава The Guardian.

Като се има предвид колко случаи на коронавирус са свързани с британеца, той изглежда е свръхразпространител - някой, който предава патоген на необичайно голям брой хора. Предишни проучвания установиха, че хората заразени с 2019-nCoV разпространяват вируса средно на малко над двама души.

Сега мъжът е хоспитализиран в Лондон, според The ​​Guardian. Властите продължават да издирват хора, които са имали контакт с него, като например тези, които са били на полета до Великобритания, с който той се върнал.

Всички места и контакти на британеца във Франция и Англия се проверяват. Медицинският център в Брайтън, където той бил приет с температура след завръщането си, временно е затворен по "спешна оперативна причина за здравето и безопасността". Според BBC и Sky News, тестът на един от служителите е положителенза вируса, но това не е официално потвърдено.

Част от персонала на пъба, в който мъжът бил малко преди да бъде хоспитализиран, също е поставен в изолация. Но пъбът работи.

Във Франция три училища, посещавани от един от заразените британци - дете на девет години, са затворени, а 100 души са тествани, като всички резултати досега са отрицателни.

Коментари в сайта

Последни новини