Дама застава скоро на кормилото на Star Wars

В последно време Star Wars набляга на разнообразния актьорски състав пред камерата, но какво да кажем за екипа зад нея? Въпреки че и на големия, и на малкия екран в различни Star Wars проекти блестят интересни женски персонажи, Lucasfilm все още не е наел жена, която да оглави голям Star Wars филм. Това обаче скоро може да се промени, твърди шефката на компанията Катлийн Кенеди.

В интервю за ВВС тя споделя, че „без съмнение“ един от предстоящите Star Wars филми за големия екран ще бъде режисиран от жена.

„Имаме поне две или три невероятни жени, които работят със Star Wars. Талантът е налице“, казва тя.

Кенеди не споменава конкретни имена, но хитовият нов сериал The Mandalorian вече имаше няколко дами, режисирали дадени епизоди. Сред тях са Дебора Чоу и Брайс Далас Хауърд.

Кенеди търпи доста критика, че досега не е наела жена да оглави голям филмов проект в Star Wars вселената, откакто е на сегашната си позиция. Действително на тв фронта има известен напредък, но на големия екран нещата се движат бавно. Следващата Star Wars трилогия е поверена на Райън Джонсън, което дава на Кенеди известно време да открие добър режисьор, който да оглави нов Star Wars проект - включително и жена, ако го заслужава.  

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини