Национален конкурс "С България в сърцето" по повод 3 март

Конкурсът се организира за втора поредна година от фабриката за знамена в Първомай в партньорство с Общината. Търси се най-празничната атмосфера в група в детска градина или учебна паралелка. Идеята е деца и ученици, с помощта на учители и родители, да споделят най-въздействащите и емоционални преживявания, свързани с отбелязването на Националния празник.

В конкурса могат да участват всички групи и паралелки от български детски и учебни заведения, разделени в две възрастови групи:

- до 11 години (IV клас включително)

- от 11 до 19 години (V-XII клас включително)

Проектите трябва да бъдат представени по два начина – снимки (до 10 броя) или видео (до 3 минути). Към тях трябва да бъде добавено описание на групата/паралелката, учителя/класния ръководител, детската градина/училището, адрес и телефон за връзка.

Срокът за изпращане на материалите е 9 март на имейл bendidakonkurs@abv.bg.

Оценяваните инициативи могат да бъдат реализирани както в занималнята/класната стая, в детската градина/училището, така и навън. Проектите трябва да отразяват участието на децата в подготовката и реализирането на празничните инициативи. Журито ще отразява приоритетно отношението на участниците към празника и тяхната креативност, а не толкова качеството на изпълнението.

Класирането на изпратените материали ще е най-късно до 22 март. Няма да се разглеждат и оценяват снимки над 10 броя и видеа, надхвърлящи 3 минути Ще бъдат раздадени първа, втора и трета награда за всяка възрастова група в двата раздела "Снимки" и "Видео".

- Първа награда 400 лв. (в брой или продукти по избор, произведени в фабриката за знамена)

- Втора награда 200 лв. (в брой или продукти по избор)

- Трета награда 100 лв.(в брой или продукти по избор)

Получените материали ще бъдат публикувани на Фейсбук страницата "С България в сърцето".

Миналата година победители в конкурса станаха първокласници от ОУ "Христо Ботев" в първомайското село Градина. Участници бяха 83 паралелки и групи от цялата страна. Спечелилите наградата първокласници използваха паричната награда за екскурзия до връх Шипка.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини