Арестуваха туристка на Малдивите, защото е по бикини (видео)

Видеоклип, в който жена с британски акцент се бори, докато полиции на Малдивите се опитват да обвият кърпа около нея, като я влачат далеч от плажа, набра популярност в социалните медии.

Жената беше арестувана на остров Маафуши, част от атола Каафу в Индийския океан. Островът не туристическа зона, а Малдивите са ислямска страна

"Туристка е била тормозена публично и след това влачена от полицията, преди да бъде арестувана за носене на бикини на публично място в SunnySideOfLife. Това следва вълната на множество прободни атаки на туристи от Ислямска държава в Малдивите", пише @mujunaeem (pic.twitter.com/7y3nJ3EDCm)

Докато се мъчат да я сложат в белезници, може да се чуе да крещи на английски: „Ти ме насилваш сексуално“, докато други я гледат безпомощно да се съпротивлява на ареста.

"Туристка, носеща бикини на плаж на Малдивите, е арестувана и насилствено обвита в кърпа от плажните ченгета, които налагат дрехите на шариата, дори когато имат свободата да докосват жената по цялото тяло", пише Тарек Фатах (@TarekFatah) в социалната мрежа.

Полицията заяви, че са получили оплакване от представител на обществеността, че жена е „неподходящо облечена“ и „небрежна“, докато върви по главния път на острова.

"Малдивите са туристическо място и зависят единствено от туризма. Туристите ще бъдат в бикини, ако искат. WTF."

"Никой никога няма да иска да посети Малдивите, след като види това. СРАМ", пише друг потребител в мрежата (@TweeterManohar) 

Арестът в крайна сметка принуди комисаря на полицията към Малдивите Мохамед Хамед да направи публично извинение: "Инцидентът в Маафуши, при който нашите офицери задържаха жена турист, изглежда лошо ръководена. Извинявам се за туристката и обществеността за това. Предизвикателството, пред което съм изправен, е да професионализирам полицейската служба и ние работим върху това. Този въпрос се разследва."

Според местните новини на страната, жената е арестувана за "неприлично излагане". Съобщва се, че полицията подозира жената, че е под въздействието на алкохол.

"Междувременно в Малдивите:
 1: Експати / Туристите са намушквани от екстремисти, които заплашват с още терористични атаки скоро
 2: Туристка на местен остров се третира така само защото носи бикини
 3: 25% от младите мъже, употребяват хероин", пише  LifeispreciousB (pic.twitter.com/HWyDV9XEwM)

Местните медии съобщават, че докато Маафуши е популярно туристическо място, носенето на бикини е "строго забранено" на местните острови. Разрешено е във ваканционните курорти.

"Добре дошли на Малдивите! Като турист ти е позволено неуважение към традициите и културите, нарушаване на законите, физически посегателства на хора, о, и ако нашите правоохранители ви спрат, нашият комисар на полицията веднага ще се извини за това. Защото ние сме куп безгръбначни лузери, които живеят с пари от бикини", пише Thas (@thaxlym)

"Туристите на местните острови се приканват да спазват културната чувствителност на общността и местните разпоредби, като ограничават носенето на бански костюми до определени райони на острова, където живеят местните общности“, заяви полицията.

Започна разследване за инцидента, за да се гарантира, че "не се прилагат непропорционални мерки в такива ситуации“.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини