С "Музика за душата" читалищните дейци започнаха връщането на клубната творческа дейност

Изображение 1 от 2

     „Наслада за душата“ – така определиха гостите събитието „Музика за душата“, организирано от читалище „Св.св. Кирил и Методий“, Първомай по случай 14 февруари – Деня на виното и любовта.

    В този ден в Арт-клуб „Муза” гостува Злателина Коларова – пианист и преподавател в Музикалното училище в Пловдив. Тя подготви и поднесе на присъстващите своята „Музика за приятели”. В програмата звучаха любими творби от Бах до Гершуин. Злателина Коларова не само показа блестяща техника и изпълнения, тя преведе гостите през едни от най-забележителните центрове на музиката, въведи ги във всяко едно произведение с много поезия и артистичност.
    И виното и любовта провокират, отварят душата и сърцето и са в основата на създаването на най-красивите както музикални, така и поетически творби. Иван Караславов изненада присъстващите с любовна лирика. Прозвучаха произведения на Пиер-Жан Беранже, Пол Верлен, Димчо Дебелянов и Бен Джонсън - подбрани от изпълнителя „Стихове за приятели”. Писани през 18 – 20 век, леещи се като музика, те никога няма да остареят, защото са посветени на вечната тема за любовта. Караславов ги поднесе майсторски с отлично подбрания акомпанимент на пиано от Теменуга Игнатова.


    Тази вечер звучаха неостаряващи музикални и поетични шедьоври. А благодарение на партньорите на читалището: Винарна „Загрей” , „Ифантис-България”, „Вкусен хляб” Виница,” Митреви” ЕООД и Емануил Запрянов, организатори и присъстващи си казаха „Наздраве” , отдавайки внимание и на Трифон Зарезан.


    Събитието уважиха Николай Митков- кмет на общината, Радослава Ставрева- заместник-кмет, общински съветници, бизнесмени, почитатели на класическата музика и поезията.
    Идеята на читалищния колектив е Арт-клуб „Муза” да възстанови статута си на културно средище, на клуб за културен отдих, на място за среща на единомишленици. Организаторите си поставят амбициозната цел да бъде възстановена традицията на клубна дейност.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Фъ
      Фътю
      11 -2
      18:28, 17 фев 2020
      Eй тука им е силата. Частен мохабет с покани а йеденето и пиеньето от спонсорите.
    Последни новини