135 години от рождението на своя патрон отбелязаха златаровци

Изображение 1 от 6

    С поредица от събития СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ отбеляза 135 години от рождението на своя патрон.

    Акцент в празничната програма беше 13 февруари – Денят на ученическото самоуправление. Младежи от гимназиалните класове, начело с Кристина Христозова „превзеха“ административните постове, а техни съученици преподаваха в часовете. Междучасията през този ден бяха по-забавни от обикновено. Музика, хоро, танци, забавления и игри за всички възрасти превърнаха деня в незабравим за децата и техните учители.

    Обявеният за патронен празник 14 февруари започна за най-малките със запознаване с живота и делото на Асен Златаров. Те станаха свидетели на любопитни химични опити, но още по-интересно беше гостуващото магическо шоу. Децата имаха възможност да разкрият свои заложби в литературния конкурс „Моята родина“, състезанията „Забавна математика“, викторина по история и цивилизация.

    Учениците от прогимназиалните класове разказаха за своя патрон на по-малките. Те подредиха и изложба на тема „Децата на планетата рисуват“. Част от картините предстои да бъдат изпратени за участие в конкурс в Беларус. За тях беше подготвено състезание по английски език.

    Гимназистите демонстрираха дигитални умения с рисунки на тема „Моето бъдеще“.

    Златаровите дни завършиха с тържествен концерт, с участието на талантливите деца от клубовете по фолклорни танци, мажоретния състав, вокалните групи и хор, състави за художествено слово.

    Програмата беше организирана и поднесена с участието на много от учителите- работили по сценария и изявите на учениците, а особено оригинална беше идеята ученици да се надиграват на сцената със своите родители.

    Гости на тържеството бяха представители на Общинска администрация, Общинския съвет, бивши учители, родители и граждани.   

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Въ
      Въртиопашков
      2 0
      20:30, 17 фев 2020
      Ай,ай,ай, картини в Беларус,а аз си помислих защо не в Лувъра?
    Последни новини