Над 1 кг хероин и боеприпаси открити при проверка на Пасат край Пловдив

    В следобедните часове на 16 февруари на разклона за Съединение и Пищигово в хода на специализирана полицейска операция, служители на криминална полиция от областната дирекция спрели за проверка лек автомобил Фолксваген Пасат с пловдивска регистрация и задържат водача на автомобила 56-годишен мъж и неговата спътничка – жена на 47 г.

    В колата е открит малко над 1 кг хероин.

    Извършени са неотложни процесуално-следствени действия по претърсване и изземване на два частни адреса – в Пловдив и Съединение в резултат на което са намерени и иззети електронна везна със следи от хероин по повърхността и сумата от 2 200 лв, близо 800 бойни патрона с различен калибър, две въздушни пушки, автомат, газов пистолет и няколко мобилни телефона. В хода на последвалите действия е задържан още един мъж- на 41 г, който след като е бил разпитан в качеството му на свидетел е бил освободен. Първоначално лицата са били задържани за срок до 24 часа, а в последствие с постановление на наблюдаващия прокурор и за 72 часа.

    Окръжна прокуратура - Пловдив вече е привлякла като обвиняеми Д.С., на 56 г., и 47-годишната Ц.Д., за това, че в съучастие, като съизвършители, са държали, с цел разпространение, без надлежно разрешително високорискови наркотични вещества в големи размери - общо 1005.83 грама хероин, на стойност 50 291 лева – престъпление по чл. 354а ал. 2 вр. ал. 1 вр. чл. 20 ал. 2 от Наказателния кодекс.

    Спрямо Ц.Д. е повдигнато и обвинение за това, че е държала законно притежавани - дългоцевно огнестрелно оръжие, марка Бенели и дългоцевно огнестрелно оръжие, марка МЦ и не е взела необходимите мерки за сигурност, предвидени в закона.

    Предстои Окръжна прокуратура да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо двамата.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини