Влюбени се женят под земята в уникална родопска пещера на днешната дата 20.02.2020 в 20.20 часа

Има поверие, че браковете скрепени в Ягодинската пещера не се разтрогват

Ако все пък това стане-виновният "отива на съд" в съседната пещера "Дяволското гърло", предлагат местни пещерняци с чувство за хумор. И ако все още в известната с легенди и трагични истории пещера разводи не се правят, то в една от най-красивите пещери в България се организират напълно реални и законни брачни цремонии, на които, ако младоженците пожелаят, дори звучи Менделсон.

Двойка влюбени са решили да запечатат деня на сватбата си на нестандартно място и в пълно повторение на датата дори до часа. Германец и българка са запазили датата 20.02.2020 в 20.20ч, за да сключат брах в Ягодинската пещера в Родопите. От туристическо дружество „Родопея“, които организират церемонията под земята са уважили искането на влюбените, въпреки късния час, пещерата ще бъде отворена и всичко за ритуала подготвено.

Ягодинската пещера набра известност с бракосъчетанията на 140 метра под земята сред красотата на сталактитите с причудливи форми през последните 15- години, макар инициативата за тях да е на спелеолозите още от 1985г. Средно между 15 и 20 двойки годишно избират да си кажат „да“ в нестандартната прегръдка на скалите под земята, като предимно са млади хора-живели в чужбина или поне с един чужденец в двойката.

Най-много са били през 2017-та година, когато са извършени 30 бракосъчетания в Ритуалната зала. Тя се намира след Новогодишната и е оборудвана с олтар, и естествена украса от уникални пещерни драперии от сталактити, както и невероятна акустика, която прави заветното „да“ на двойките още по-запомнящо се. Температурата под земята е 6 градуса и затова около 30-та гости, които може залата да побере, трябва да са облечени добре за 40- минутната церемония.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини