Набират донори на стволови клетки в Асеновград и още 8 града

След първата успешно проведена кампания в Перник, Варна и Шумен, в която се включиха 500 души, Българският регистър за донори на костен мозък и периферни стволови към УМБАЛ "Александровска" организира нова акция в други 9 града в страната.Този път това са Асеновград, Благоевград, Казанлък, Кърджали, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Стара Загора и Хасково.

Акцията ще се проведе на 29 февруари, събота, от 08:00 до 13:00 часа, в манипулационните на СМДЛ "Рамус". Посочените адреси за Асеновград и Пловдив са съответно на ул. "Захари Стоянов" №17 (тел.: 0884 56 14 34) и жк "Тракия", ул. "Съединение" №43 срещу V ДКЦ (тел.: 0876 17 23 22).

Подходящи за донорство са всички клинично здрави лица между 18 и 55-годишна възраст. Кампанията стартира през месец януари като миналата събота първата организирана акция се проведе в Перник, Варна и Шумен в помощ на Михаела Димитрова, която страда от тежко хематологично заболяване и се нуждае спешно от трансплантация на стволови клетки. Единственият ѝ шанс е съвместим донор, който до този момент не е открит. 

Допълнителна информация може да бъде получена на телефон 02 42 65 614 и на имейл bulregistry@gmail.com.

 

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини