Принцът помоли: "Наричайте ме просто Хари"

Херцогът на Съсекс поиска да се обръщат към него просто по име. Това се случи в сряда, 26 февруари, в Единбург на конференция за екологичен туризъм, пише The Daily Mirror.

На събитието принцът, изпълнявайки задълженията си като старши член на кралското семейство, изнесе реч. Домакинът на събитието Айша Хазарика обяви пред гостите появата на принц Хари. При това тя каза, че принцът ясно е дал да се разбере, че "всички трябва да го наричаме просто Хари". Тя прикани гостите да посрещнат Хари топло.

Както отбелязва изданието ОК, принц Хари пристигна от Канада в Единбург без съпругата си Меган Маркъл и сина им Арчи. Като част от пътуването той ще изпълни последните си кралски задължения, преди да бъде лишен от кралски титли заедно със съпругата си. Според съобщения в медиите херцогинята на Съсекс ще пристигне във Великобритания няколко дни по-късно.

Миналата седмица бе съобщено, че на 31 март принц Хари и съпругата му, актрисата Меган Маркъл, официално ще престанат да представляват британската корона и няма да се появят като висши членове на кралското семейство. В същия ден техните титли като херцог и херцогиня на Съсекс ще станат недействителни. Кралицата също ще забрани на съпрузите да използват думата „кралски“ (royal) за своите проекти.

Принц Хари и Меган Маркъл обявиха, че се отказаха от кралските си привилегии и задължения като членове на кралската фамилия на 8 януари. Те заявиха, че планират да живеят в Канада и да станат напълно финансово независими. Двойката обаче ще продължи да подкрепя кралицата и "да изпълнява дълга си към кралицата и общността“.

Коментари в сайта

Последни новини