Активист на ДПС преби и изби зъб на селски кмет от ГЕРБ

Бабаитът от бандата на Рашковите в Ивайловградско – Цанко Христинов Митков, нападна и преби кмета на село Гугутка Зекия Хасан Емин. Селският управник е избран с листата на ГЕРБ.

Инцидентът станал снощи пред магазина в друго ивайловградско село – Железино. Почерпеният Цанко Митков, който е и активист на ДПС в ивайловградско, се нахвърлил върху жертвата си с думите: "Ти ли си шефът на ГЕРБ? Ти ли ще оправяш тая държава?"



Бабаитът забил няколко юмрука в лицето на кмета и му отнел документите – лична карта и шофьорска книжка. Мелето било наблюдавано от петнайсетина души, но никой не се намесил.

Лицето Цанко Митков е от криминалния контингент, има влязла в сила присъда, обясни на брифинг днес областният лидер на ГЕРБ в хасковска област Иван Петров (на снимката долу), който е и бивш шеф на регионалната дирекция на полицията от времето на Бойко Борисов. Няколко души от Рашковите са осъдени, но изпълнението на присъдата се отлага от окръжния прокурор Иван Ванчев. Мотивите за отлагането са, че единият имал бременна жена, макар той да не е женен, а другият бил сърдечно болен. И така вече година и половина, обясни Петров.



Лидерът на ГЕРБ допълни, че още по негово време като шеф на полицията в региона – преди 4 години, самозабравили се пияни членове на клана нападнали неколцина полицаи в ресторант в Ивайловград и ги пребили. Делата още се точат, добави Петров. Миналата година пък пак същите пребили и районния инспектор Иван Митков. И на него избили един зъб.

Всички те са активисти на ДПС, получават политически чадър за престъпленията си, но това няма да продължава вечно така, закани се Иван Петров и допълни, че ще сезират главния прокурор Борис Велчев за случая. Ще поискаме и проверка от инспектората на Висшия съдебен съвет защо окръжният прокурор забавя влизането в затвора на тази банда, допълни Петров.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини