Мечо Пух се завръща с нов герой

Няколко поколения читатели неведнъж са се питали каква ли е съдбата на Кристофър Робин и Мечо Пух след края на историята в "Къщичката в къта на Пух" на Алън А. Милн, предаде БТА. 

Вчера те имаха шанс да научат отговора в първото официално продължение на историите за Мечо Пух - "Завръщане в Голямата гора", съобщиха от "Егмонт България", което е сред малкото издателства, имащи удоволствието да представят на своите читатели тази толкова дългоочаквана книга в самия ден на световната й премиера - 5 октомври.

"Завръщане в Голямата гора" съдържа десет нови истории, написани от автора Дейвид Бенедиктъс и илюстрирани от художника Марк Върджес. За своята работа Бенедиктъс бива вдъхновен от оригиналните текстове, които той неведнъж адаптира за аудио компакт диск. В тази порция приключения читателите ще срещнат отново любимите си герои и ще се запознаят с един нов. 

Новият обитател на Голямата гора е видрата Лоти. Тя е борбена натура, която предизвиква голяма бъркотия в Гората. Видрата има свое виждане за това как трябва да бъдат правени нещата и вярва, че общоприетият етикет винаги трябва да се спазва. Ако ли пък не, тя със сигурност ще "вкара" нарушителите "в релси".

На страниците на "Завръщане в Голямата гора" Лоти се гмурка в банята на Кристофър Робин, помага при създаването на Академията и се оказва, че всъщност е доста добра на крикет. "За мен бе чест да работя по новите приключения на Мечо Пух и неговите приятели - признава авторът Дейвид Бенедиктъс. - И ми се струва правилно те да имат нов другар за новите си игри. Видрата Лоти отразява най-хубавите качества на героите от творбите на Алън А. Милн - приятелството и приключенския дух - и това я прави неразделна част от обитателите на Голямата гора." 

По думите на Майкъл Браун, председател на Pooh Properties Trust, "историите, излезли изпод перото на Алън А. Милн, може и да са писани в Англия през 20- те години на миналия век, но действието в тях се развива във вълшебен свят, сътворен от детското въображение. В този смисъл новите разкази, написани от Дейвид Бенедиктъс, в това число и героят, който той е създал, също идват от този необикновен свят. И също като оригиналните истории, те са вечни.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини