Избраха Мисис България 2009

снимки: Мисис България 2009

Елена Караколева стана Мисис България Вселена 2009. Тя беше избрана на 30 октомври на церемония в София. На конкурса бяха избрани още и: Мисис България Свят 2009, Мисис България Глоуб 2009 и Мисис България Планет 2009. Тези титли отидоха съответно при Лазарина Стефанова,Капка Тодорова и Екатерина Пецу.

За титлата Мисис България тази година се бориха 15 финалистки, избрани сред близо 300 кандидатки. Тазгодишното издание на конкурса беше 11-то поред.

В журито, председателствано от  Мисис Вселена 2007 Елеонора Манчева, участваха някои от най-известните носителки на титлата „Мисис България" през годините - Катя Дунева (Мисис България Свят 2007), Яна Далакова (Мисис България Вселена 2007), Петрана Берисо - (първата носителка на титлата „Мисис България"), Милена Шаркова (Мисис България Глоуб 2008), Галина Недялкова(Мисис България Галакси 2008) Радостина Хаджииванова (Мисис България 2004), както и телевизионният водещ Сава Цеков и Анелия Петкова, официален дизайнер на конкурса.

Кандидатките дефилираха в три задължителни тура. В първи тур се представиха в спортни облекла, във втори тур бяха облечени в еднакви рокли и представиха семействата си. В заключителното дефиле те блестяха с вечерни рокли.

Решението на журито обяви собственичката на марката и продуцент на конкурса „Мисис България" -Меги Савова.

Победителките:

Елена Касянова Караколева е на 32 години, живее в София и е омъжена от 14 години.  Има 13-годишен син Георги и дъщеря Жаклин на 12 години. По професия е икономист, но сърцето й е в хобита като конна езда, мода и пътувания. Житейската й философия гласи: „Победа над себе си е за предпочитане пред  победата над всички останали."  Смята да използва титлата си за да работи в кампанията „Не на насилието".

Лазарина Иванова Стефанова е  на 28 години, живее в град Банкя и е управител на тенис клуб. Има висше спортно образование, хобито й отново е спорт, а каузата, за която би искала да работи е „Живей активно". В дома на Лазарина растат две прекрасни госпожици - 4-годишната Мария и Стефания, която е само на 1 годинка.

Капка Тодорова е на 30 години, строителен предприемач, живее в София. От всички ценности в живота, на първо място поставя доказаното и проверено в изпитания приятелство. Смята, че благотворителността трябва да идва от сърцето и да не се търсят дивидетни от това, че помагаш на другите. „Занимавам се с благотворителност винаги, когато мога. Вярвам че короната ще ми даде повече възможности да помогна на хората", казва Капка Тодорова. За своя мисия тя е избрала кампанията „Не на насилието".

Екатерина Михайлова-Пецу е на 34 години и от 8 години е омъжена. Със съпруга си Джордже Пецу избират да живеят и работят в София. Амбициозна журналистка, днес тя е издател и мениджър на списание F1 Racing за България. „Гордея се, че съм постигнала нещата в живота си благодарение на собствените си усилия, въпреки че не е било лесно. Убедена съм, че рано или късно истината побеждава и човек не бива да прави компромиси с принципите си, ако иска да успее и да не съжалява за стореното", казва Катя Пецу.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини