10 идеи как да спестим пари при отглеждане на бебе

С годините покупателната способност на всеки един от нас намалява, а една бременност и бебе биха били малко плашещи, погледнато от финансова гледна точка. Тук ви представяме някои идеи как да спестите пари без това да се отрази особено на досегашния ви начин на живот.

1. Чудесно е да имаш нещо ново, но помислете и какво може да вземете назаем. Това може да бъде всичко – от детски дрешки до големи неща като високо столче или проходилка. Добрата новина е, че има толкова много хора, които с радост биха ви помогнали, тъй като тези предмети се ползват за толкова кратко време, а после само задръстват мазето. Просто разпитайте познати и приятели.

2. Ако, въпреки вашите усилия, не успеете да вземете назаем, опитайте да купите тези предмети „втора ръка”. Може да прегледате обявите в местните вестници или самите вие да пуснете обява за търсения от вас артикул. Друго необятно място което предлага възможности e интернет – разгледайте сайтове като BEBEZONA.BG.

3.
Потърсете приятели или познати, които често пътуват. За голямо съжаление трябва да споменем, че цената на повечето артикули в чужбина е в пъти по ниска от тази, която виждаме в българските магазини за идентични продукти. Не е за пренебрегване и фактът, че големите вериги магазини извън страната организират три-четири пъти годишно разпродажби, при които цените падат с до 70-75%.

4.
Договорете се с други майки, живеещи в съседство, да разменяте играчките на децата ви, когато им омръзнат, вместо да купувате нови. Само след по-малко от година ще се озовете с мазе, пълно с ненужни вещи и играчки, които вашето дете не иска и да погледне и за които вие сте изхарчили цяло състояние.

5.
Бъдете предпазливи по отношение на последните новости и се запитайте „Наистина ли се нуждая от количка с амортисьори и вградено радио на цената на Фолксваген Голф втора ръка?”.

6.
Купувайте неща, които ще израстват заедно с вашето бебе, например детска кошарка, която после може да стане на креватче когато детето порастне.

7.
Някои финансови специалисти съветват след сватбата да откриете сметка в някоя банка, в която да внасяте малка сума всеки месец. Средностатистически първото дете се ражда в семейството след втората година брак. За тези 24 месеца, ако внасяте по 100лв. месечно, бихте могли да покриете без проблем разходите по раждането. Опитайте се да заделяте настрана най-малко 10 % от месечните ви доходи.

8.
Научете се да плетете, ако все още не можете. Закупуването на дрешки е скъпо, а какво по-добро от това да ги оплетете вие. Освен това е установена ползата от плетенето като форма на разстоварване от стрес.

9.
На кръщенето обичайно гостите носят като подаръци дрехи, които са по мярка на вашето дете. Помолете ги да донесат такива, които биха му послужили като порастне. Децата израстват толкова бързо.

10.
Опитайте се да избягвате емоционални покупки. Разсъждавайте трезво и практично. Не купувайте дрешки с пате на тях, само защото вие казвате на детето си „мое малко пате”. Разсъждавайте рационално и давайте пари, само когато цената отговаря на предлаганото качество.
Източник: www.bebezona.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини