3-годишeн стана член на Менса

Момченце на 3 години стана член на Менса, като се превърна в едно от 30-те деца до 10 години, признати от световната организация на хората с висок коефициент на интелигентност, посочва британският таблоид "Сън".

Уилям Потър е луд по пъзелите и се справя достатъчно добре на китайски и испански. Той е перфектният партньор на барабана, посочва 45-годишната му майка Лин, която претендира, че момченцето стои с пътна карта на задната седалка на автомобила, а указанията му никога не грешат. Според британското издание Уилям, чийто баща на 54 години е електротехник, е получил при тестовете 140 точки, което е несравнимо повече спрямо резултата на много други деца.

До 2-годишната си възраст, Уилям, който според майка му "попива като гъба", вече можел да брои до 20, знаел азбуката и цветовете с различните им нюанси. Още като пеленаче Уилям разчитал регистрационните табели на автомобилите, посочва майка му. На три години, четенето вече изобщо не било проблем за него, който бил на нивото на ученик, допълва БГНЕС.

Менса е основана през 1946 г. в Англия от Роланд Берил, по професия адвокат, и д-р Ланселот Уеър, също юрист. Целта на организацията е да разпознава и свързва хората с висок коефициент на интелигентност.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини