Цената на ”Гражданската” според точките в талона?

Цената на застраховката „Гражданска отговорност” да бъде свързана с броя на контролните точки в талона.

Идеята е системните нарушители с много отнети точки да плащат двойно по-скъпа полица, докато примерните водачи да имат отстъпки. Това съобщи председателят на Българската асоциация на застрахованите и пострадали при катастрофи Владимир Тодоров, цитиран от в. "Монитор".

Реализирането на това предложение е възможно да стане след Нова година, когато всеки водач ще може да проверява колко точки са му останали на сайта на КАТ. "Досега тази информация не беше публична и затова цените на „Гражданската” бяха еднакви и за тези, които спазват правилата, и за нарушителите. Подобна система действа от години в Европа", коментира Тодоров.

В началото на септември в Гоце Делчев полицията разкри схема за измами, изобретена от застрахователни агенти. За два месеца полицаите установиха 22 престъпления, чийто механизъм е един и същ - след съставяне на акт от пътните полицаи за липса на задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на шофьори, нарушителите в законовия 3-дневен срок за обжалване представяли застрахователна полица с дата отпреди съставянето на акта.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Во
    Вовата
    0 0
    10:58, 7 ное 2018
    ....Подобна система действа от години в Европа", коментира Тодоров..... А КЪДЕ дремеха съответните органи у нас до сега ? Май най- важното за тях е да си получават заплатките и бонусите, а работата - тя няма да избяга! За нищо не става тази държава и народа в нея!
Последни новини