Парите сега са в “апостолите”, твърди Ревизоро

По думите на Ревизоро в митичното селище край язовир Ивайловград са най-евтините и най-старите вили на митничари. Че са незаконни се знае от 1998 г.
Когато навремето се извършваха злоупотреби по границата, печелиха всички, после само група хора, а сега са единствено богоизбрани - т.нар. Апостолите.

Това заяви бившият директор на Агенция "Митници" Емил Димитров - Ревизоро по bTV, цитиран от БЛИЦ. "Има си служби, да ги разследват", каза още Димитров и добави, че имало един "Бог" и той избирал Апостолите.

По думите на Ревизоро в митичното селище край язовир Ивайловград са най-евтините и най-старите вили на митничари.

"Това е проблем от 1998 г. и сега отново се поставя на дневен ред, за да се отклони вниманието на хората. Предстоят 6 тежки месеца и като не може да се дадат повече пари на дядото за хляб, сега ще го хранят със зрелища", смята ексмитничар №1.

"Генералният проблем е защо ни занимават с това, а не с Цайса, Пингвина, Белия, Дебелия и другите играчи, които си отидоха елегантно от системата, но си останаха богати, с къщи в чужбина, единият от тях има собственост в МОЛ, а друг - хотел по морето", каза още Димитров.

Той добави, че заради това сега ни занимават с "претоплени манджи от миналия век". Според него край Ивайловград къщи имат 2-3 митничари, има още бивш полицай, хазартен бос и служители на "Пътни такси и разрешителни", т.е. на кантарджиите.
"Това са най-грозните къщи, но винаги тях показват, за да скрият палатите в Ксилифор, Медвен, Арбанаси, Сандански, Боровец, Пампорово и на плажната ивица", добави Ревизоро.

По думите му обаче, досега не е съборена нито една къща на богаташите от митниците, защото ако се създаде един прецедент, трябва да се бута наред. Имало е инспекторати, правили са проверки всяка година, констатира той и каза, че няма ресурс за проверки. И в Абу Даби има една вила, нея как ще я проверят, попита той.
"Чакат ни тежки месеци, няма хляб, ще има сериал "Богатите също плачат" с истории от 1996-а година", завърши Ревизоро.

"Процесът за узаконяване на вилата ми е започнал доста отдавна", каза междувременно шефът на свиленградската митница Стефан Марашев, който има вила край язовир Ивайловград. Той твърди, че е представил необходимите документи и вече има акт за узаконяване, а обектът е бил деклариран през 1998 година пред данъчна служба. Съседите му били от Свиленград, а къщите не били палати, добави Марашев.

В събота премиерът Бойко Борисов заяви, че до понеделник ще реши дали да конфискува или да разруши незаконното селище край яз. Ивайловград. Там митничари и бизнесмени са изградили палати върху държавни земи и ползват безплатно ток и вода от НЕК.

Днес обаче Трайчо Трайков заяви, че постройките около язовира не са изградени върху собственост на НЕК. "Не ми е известно постройките да са консумирали незаконно ток, но ако някой е допуснал да се консумира ток и да не се плаща, ще си понесе отговорността", добави той, цитиран от БТА.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини