Бойни стрелби тормозят три села в Пловдивско. Преглед на регионалния печат

„Бойни стрелби тормозят три села в Пловдивско”, пише на първа страница вестник „Марица”. Причината за поредното общоселско недоволство са поредните бойни стрелби на рейнджърите от асеновградското артилерийско поделение. Описаната ситуация не е извънредна. Местните си знаят, че е така, щом е четвъртък, защото военните от Асеновград идват на учения, а три-четири пъти в годината тук се правят и национални учения с много техника. Заради несгодите от близостта с военния полигон хората от село Червен настрояват държавата да им плати обезщетение.

Съветници се ругаят на мерзавци и лъжци, четем още в пловдивския всекидневник. Бюджетът и 9 милиона евро заем бяха прегласувани в Общинския съвет без никакви промени въпреки забележките за закононарушения на областния управител и местен лидер на ГЕРБ Иван Тотев. Бетонно мнозинство от 32-ма съветници потвърдиха решенията от 28 януари. Само 14, предимно от ГЕРБ и „Атака”, бяха против. Районните кметове пак не получиха правото да се разпореждат с приходите от гаражите, а бюджетът на ансамбъл „Тракия” остана 500 000 лева вместо исканите 680 000. Кметът Славчо Атанасов увери, че ще оспори на сесията на 10 март. Близо четири часа съветниците сипеха взаимни обвинения в лъжи, мерзост, наглост, подлост, лобистки интереси.
От тази седмица приемането в съботните дни на заявления за подмяна на шофьорски книжки и издаването на готовите свидетелства за правоуправление в КАТ, отбелязва регионалното издание „Твоят ден”. Сектор „Пътна полиция” обаче продължава да работи с удължен график от 7.30 до 18.00 часа от понеделник до петък. Единствено гишетата в Първо РУП ще продължат да обслужват в събота желаещите да подновят личните си документи.

Вестник „Новият глас” акцентира в днешния си брой събитията, свързани с международната изложба „Винария”, която се провежда в Пловдивския панаир до 26 февруари. На изложбата ценителите могат да си купят една от най-екзотичните и скъпи напитки - оригинален френски коняк, произведен в областта Сегонзак, близо до град Коняк през 1888 година. В цената му също има три осмици, но преди тях е петицата, защото цената му е 5 хиляди и 888 лева. Френско шампанско на цена между 200 и 250 лева и френски парфюм с аромат на коняк са също сред екзотичните продукти.

Източник: focus-news.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини